New York – Thema Carnaval 2023

New York - Thema Carnaval 2023

New York – Thema Carnaval 2023

New York, “de stad die nooit slaapt”, wordt het thema van Carnaval Santa Cruz 2023, dat doorgaat van 20 januari tot en met 26 februari 2023. Dit is het resultaat van de online stemming die door het stadsbestuur van de hoofdstad werd georganiseerd.

Het winnende voorstel kreeg in totaal 1730 stemmen, wat 44,6% van de stemmen van de bevolking betekende ten opzichte van de andere opties. “La Televisión” kreeg 1557 stemmen en “Un mundo sostenible” kreeg 593 stemmen.

De wethouder voor Feesten, Alfonso Cabello, verklaarde “blij te zijn het thema te kennen dat een creatieve leidraad zal zijn voor alle mensen en groepen die verbonden zijn met ons internationale Carnavalfeest”. Het raadslid herinnerde eraan dat “we de langste periode tussen carnavalsvieringen hebben meegemaakt en nu de kortste zullen hebben, wat een organisatorische uitdaging is omdat carnaval 2023 binnen nauwelijks zes maanden begint”.

Alfonso Cabello benadrukt “het goede nieuws” dat het begin van een nieuwe editie betekent, “zowel voor de carnavalsgangers als voor de vooruitgang en de economische dynamiek van Santa Cruz de Tenerife”. Dit is “niet alleen een festival van internationaal toeristisch belang, maar ook een referentiepunt voor de culturele en vrijetijdsindustrie”.

Tot slot kondigde Alfonso Cabello aan dat “OAFAR de openbare oproep voor inzendingen voor de carnavalsaffiche van 2023 zal starten op 1 augustus en tot 15 september zal laten openstaan”, zo besloot hij.

Om de juiste uitslag te garanderen en dubbele stemmen te voorkomen, heeft het computersysteem een filter toegepast waarmee slechts één stem per IP-adres kan worden gevalideerd. Na toepassing van deze filter zijn in totaal 3880 geldige stemmen geteld.

De kalender van Carnaval 2023 zal weer zijn gebruikelijke verdeling van wedstrijden en competities bevatten, te beginnen op 20 januari met de Presentatie van de Kandidaten. De kinderkoningin wordt op zondag 5 februari bekendgemaakt en de koningin van de volwassenen drie dagen later, op 8 februari. Het Gala voor de verkiezing van de carnavalskoningin vindt plaats op woensdag 15 februari en vormt het begin van de carnavalsfestiviteiten in de straten tot 26 februari, Piñata-zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…