OUDEJAARSAVOND IN TENERIFE

Oudejaarsavond in Tenerife

Oudejaarsavond in Tenerife

Keuze genoeg om een speciale oudejaarsavond te beleven in Tenerife. Hier is het de gewoonte om met Oudejaarsavond met de familie samen te vieren en te eten. Na 23u00 gaat men dan naar het feest in zijn buurt. Het is een gezellig openluchtfeest met DJ’s en diverse orkesten die ambiance weten te brengen. Drank en eten is voldoende aanwezig aan de kraampjes die speciaal voor deze gelegenheid de feestvierders met plezier bedienen.

Er zijn geen kledingvoorschriften, iedereen is welkom. Zowel in smoking en galakledij, als in warme trui en/of jas, maar de jonge meisjes zijn steeds schaars gekleed in hun korte kleedjes.

Oudejaarsavond noemt men hier “Nochevieja“. Eén van de rituelen is het eten van 12 druiven (doce uvas) om middernacht, bij elke klokslag wordt één druif gegeten. Volgens de traditie zou dit de Spanjaarden het volgende nieuwe jaar geluk brengen, elke druif zorgt voor één maand geluk.

Probeer het zelf ook eens, het is moeilijker dan je zou denken, zeker als je druiven met pitjes moet opeten…

Vuurwerk zal rond middernacht zeker niet ontbreken.

GROOT OUDEJAARSAVOND FEEST IN LA CALETA

Het Oudejaarsavondfeest van Adeje wordt voor de 6de maal gevierd aan het plein bij San Sebastián, La Caleta, net achter het baksteenrode Sheraton Hotel.

De orkesten Wamampy, Sensación Gomera en Tejina zorgen afwisselend voor de ambiance.

Aanvang 23u00

Let op gewoonlijk komen er méér dan 10.000 personen, dus carpoolen of taxidelen, want parkeren is niet evident, niettegenstaande de extra parkeerruimte die gemeente Adeje voorziet.

Oudejaarsavond in El Médano

OUDEJAARSAVOND IN EL MÉDANO

In El Médano wordt Oudjaar duchtig gevierd, met de orkesten Nueva Ilusión, Pasión Gomera, Sensación Gomera, Mambo Latino en Deliciosa.

Het is de eerste keer dat deze 5 orkesten samen zullen aanwezig zijn.

De gemeente zorgt ook voor gratis vervoer naar de 2 pleinen, nl. la Plaza Central de El Médano en la Plaza de San Antonio de Padua.

Aanvang 23u00

Ook in El Médano wordt veel volk verwacht, dus best gebruik maken van openbaar vervoer of een taxi. 

Gratis busvervoer

Vanaf 22u30 tot 01u15  is er gratis busvervoer vanaf Chimiche, langs Los Blanquitos, El Desierto, Granadilla, El Salto, Cruz de Tea, Charco del Pino, San Isidro, Atogo, Casablanca en Los Abrigos.

De terugkeer naar huis zal beginnen rond 6u00 ’s ochtends vanaf de bushalte van la ermita van El Médano.

GROOT OUDEJAARSAVOND FEEST IN LOS CRISTIANOS

In het populaire Los Cristianos zijn het de orkesten Mambo Latino en Pasión Gomera samen met de DJ’s Ray Castellano & DJ Carlos Delgado die de jaarwisseling begeleiden.

Vuurwerk en verrassingen zijn van de partij deze nacht!

Aanvang 23u00 aan het plein bij het Centro Cultural van Los Cristianos

OUDEJAARSAVOND IN SANTA CRUZ

In de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, zijn het de optredens van El Morocho en zijn groot orkest, ‘Ni un pelo de tonto‘ en DJ Richard, die voor het vermaak zorgen.

Aanvang 23u00 aan la Plaza de La Candelaria

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…