Overnachten in een grot of cidervat

Slapen in een grot in Vilaflor
Cueva de Los Almendros

Een unieke ervaring in Vilaflor: slapen in een grot van de Guanches of in een cidervat

De Cueva Los Almendros begon met de verhuring vanaf juli vorig jaar en is nu al volgeboekt tot oktober.

In Trevejos, dat we het Falcon Crest van Tenerife zouden kunnen noemen. Naast de enorme wijngaarden en dennenbossen is er deze kleine unieke finca.

Uniek, niet voor zijn wijn of zijn biologische fruitbomen, ook niet omdat het bijna middenin een dennenbos gelegen is, maar voor zijn aparte rurale toeristische accommodatie.

In Cueva Los Almendros is geen receptie of buffet, noch kamernummers. Er zijn slechts twee grotten van Guanche oorsprong, en drie enorme cider-vaten om in te overnachten.

Trevejos

De cidervaten zijn afkomstig van Asturias en net groot genoeg voor een tweepersoonsbed en een nachtkastje en met een enorm raam om te genieten van het spectaculaire uitzicht op een groot deel van Trevejos en beneden de gemeente Arona tot aan de kust.

De “kamers” zijn allen voorzien van airconditioning of verwarming, naargelang de wens en de behoeften van de gasten. De energie wordt geleverd door 19 fotovoltaïsche panelen.

Luxemburger Roger Kamp, eigenaar van deze finca

Aanvankelijk kocht de Luxemburger Roger Kamp het landgoed van drieduizend vierkante meter, met de twee grotten voor zijn eigen familieplezier. Maar na bijna twintig jaar verbeteringswerken besloot hij in juli vorig jaar om het per dag of per weekend te verhuren aan gezinnen van zes of acht personen, maar ook voor koppels die op zoek zijn naar rust.

Volgeboekt tot oktober dit jaar

Dit ondanks de afwezigheid van buitenlands en binnenlands toerisme. De klanten zijn voor 90% Canariërs en het is verheugend dat ze het landgoed onberispelijk achterlaten.

De finca maakt geen gebruik van agentschappen of gespecialiseerde zoekmachines, er wordt enkel gratis publiciteit gemaakt via de sociale netwerken. Het is ook de enige manier om te reserveren.

Anekdotes

In de acht maanden dat Cueva Los Almendros open is als ruraal toerisme, zijn er merkwaardige anekdotes geweest, zoals:

  • Een meisje dat door haar vriend geblinddoekt vanuit Candelaria werd overgebracht om hier haar verjaardag te vieren. De blinddoek werd pas afgedaan toen ze voor het cidervat stond.
  • Een zwangere vrouw die met een professionele fotograaf kwam om het boek van haar toekomstige kind te beginnen.

Bovenstaande anekdotes dragen bij tot de belangstelling die televisiezenders voor het landgoed tonen om reclamespots te maken of zelfs de mogelijkheid om een reality show te komen filmen. Het laatste nieuws is dat Radio Televisie Luxemburg (RTL) binnenkort Roger Kamp komt filmen voor het programma “Luxemburgers in de Wereld”.

De cidervaten

Het landgoed is verrassend door zijn spectaculaire ligging aan een uitkijkpunt waar in het noorden de top van Vilaflor zichtbaar is, in het oosten de immense wijngaarden van Trevejos, in het westen een klein dennenbos en in het zuiden de gemeente Arona, die helemaal uitstrekt tot aan de kust.

Maar afgezien van de doordachte inrichting en het comfort van de twee grotten en de drie kamers, is de grootste attractie van Cueva Los Almendros de mogelijkheid om te slapen in een groot cidervat, inhoud 20.000 liter en afmetingen 1,70 meter bij 2,50 meter.

De drie cidervaten komen uit Asturië en binnenkort komt er waarschijnlijk nog een grotere zodat er ook een keuken en een badkamer bij kan.

Aangekocht voor 900.000 pesetas

Roger Kamp kwam in 1975 met zijn vader aan op Tenerife in een 30 meter lange zeilboot. Zijn vader ging failliet op het eiland, maar hij gaf zijn vaardigheden en gereedschap door aan zijn zoon. Daardoor kon hij in het Zuiden zich wijden aan de technische dienst van bars en restaurants.

Al mijn vrienden zeiden me hoe mooi en hoe spectaculair de finca is

Tegenwoordig runt hij ook een biljartzaal in Puerto Colón, maar hij woont al 20 jaar in de finca en de grotten die hij, bijna bij toeval, kocht van een man die loterijen verkoopt in Los Cristianos, die het domein aanbood voor 900.000 pesetas (ongeveer 5400 euro).

Klik op een foto voor en grotere versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…