Bezoek Park García Sanabria

Park Garcia Sanabria te Santa Cruz

Het unieke landschap van Park Garcia Sanabria

Park Garcia Sanabria in Santa Cruz de Tenerife is de perfecte bestemming voor een dagje ontspanning. Een stadspark dat je zeker moet bezoeken als je in de hoofdstad van Tenerife bent. Het park bestaat al sinds 1926 en draagt de naam van de toenmalige burgemeester Santiago García Sanabria. Het is het grootste park van de Canarische eilanden met een oppervlakte van 67.230 m2. Het bevat een verscheidenheid aan monumenten en kunstwerken, vermengd met inheemse flora en fauna.

Parque Garcia Sanabria gelegen bij de Rambla

Dit stadspark ligt in een van de oudste delen van de stad, tussen La Rambla en Calle Méndez Núñez, en van de schilderachtige waterpartijen tot de kronkelende wandelpaden en afgelegen plekken is het makkelijk om hier te verdwalen in de schoonheid van de natuur. Een park om te ontdekken, met vele tropische planten, een bamboetunnel en bloemenbogen.

Er zijn genoeg bankjes om op te zitten en te genieten van een picknick of een middagdutje in de schaduw. Het park heeft ook verschillende speeltuinen waar kinderen kunnen rondrennen en zich vermaken. Bovendien zijn er twee grote fonteinen die zorgen voor een aangename sfeer voor wie op zoek is naar een beetje rust.

Ontdek de vele monumenten in dit park van Santa Cruz

Een van de opvallendste monumenten is dat op het centrale plein. Een machtige fontein met een grote toren waar de meest opvallende figuur een vrouw is, die de vruchtbaarheid van de vrouwen van Tenerife voorstelt. Deze emblematische plaats herdenkt Dr. Guigou en burgemeester García Sanabria, de eerste omdat hij de drijvende kracht was achter het idee om een park aan te leggen en de noodzaak ervan verdedigde, en de tweede omdat hij de uiteindelijke promotor ervan was.

Daarnaast zijn er andere kunstwerken, waarvan vele door hun auteurs aan de stad zijn geschonken, bijvoorbeeld El Laberinto, van Gustavo Torner, Homenaje a las Islas Canarias, van Pablo Serrano, Solidaridad, van Mark Macken, Homenaje a Gaudí, van Eduardo Paolozzi, en vele andere werken van nationale en internationale kunstenaars.

In het midden van het park, waar de twee diagonale promenades elkaar kruisen, bevindt zich een fontein en een pleintje waar het Monument voor García Sanabria staat, een expressionistisch werk van de beeldhouwer Francisco Borges Salas. Naast dit bouwwerk staat La Fecundidad, ook van deze beeldhouwer.   

De bekende bloemenklok

De Bloemenklok in Parque Garcia Sanabria heeft een grote verscheidenheid aan kleurrijke bloemen in de vorm van een wijzerplaat. De klok wordt omringd door weelderig groen gras en bomen, waardoor een prachtige buitenomgeving ontstaat waar bezoekers van kunnen genieten. De bloemenklok is geïnspireerd op de traditionele Europese tuinklokken, waar kleurrijke planten worden gebruikt om de cijfers op de wijzerplaat weer te geven. Elk bloemblad is zorgvuldig geselecteerd en gerangschikt om een artistiek meesterwerk te creëren dat het hele jaar blijft staan.

Bloemenklok Park García Sanabria

De bekende bloemenklok, was een geschenk van de Peder Larsen, de Deense consul, aan Tenerife in 1958. De klok werd vervaardigd door de firma Favag uit Zwitserland.

De bloemenklok bevindt zich bij een van de ingangen, nl. die aan de Calle del Pilar en heeft aan beide zijden trappen die leiden naar de centrale fontein.

Deze klok, gevuld met verse bloemen, is het onderwerp van liefdeslegendes en is een vaste ontmoetingsplaats voor inwoners van Santa Cruz.

Het unieke ontwerp van deze klok dient vaak als achtergrond voor foto’s van geliefden of andere koppels.

De flora en fauna van Park Garcia Sanabria

Park Garcia Sanabria herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, het is een ideale habitat voor meer dan 200 soorten bomen, struiken en kruiden, waaronder magnolia, eucalyptus en hibiscus. Het heeft ook een verscheidenheid aan grassen, wilde bloemen en andere planten die uniek zijn voor het gebied.

Het straalt schoonheid uit in al zijn hoeken, zijn bloemen geven kleur en geur aan de omgeving, en sinds zijn aanleg is het een onmisbare long voor de stad geworden en is deel gaan uitmaken van de essentie van Santa Cruz.

Het park herbergt plantensoorten afkomstig van de Canarische Eilanden en van verschillende continenten, van tropische of subtropische klimaten, kortom soorten die als exotisch worden beschouwd en die van dit park een echte botanische tuin van de stad maken. Tijdens een wandeling kunt u een grote verscheidenheid aan flora ontdekken en genieten van de frisheid van de plek en de rust die er heerst.

Kopje koffie, lunch of diner bij Strasse Park

Strasse Park in stadspark García Sanabria te Santa Cruz

Een fundamenteel onderdeel van dit stadspark is de bar Strasse Park die uitkijkt op Calle Méndez Núñez.

Het is een ontmoetingsplaats van inwoners en bezoekers, voor een kopje koffie of een barraquito en in de namiddag voor het aperitief. Ook een lekkere maaltijd is er mogelijk.

De bar is alle dagen open van 9u00 tot middernacht.

Het restaurant van Strasse park biedt Canarische en Europese fusiongerechten, sommige met een Peruaans en Aziatisch tintje, bereid door chef-kok Javier Gutiérrez en zijn team. Het is een café waar u kunt genieten van een ontbijt of brunch met een spectaculair uitzicht op het park.

Met zoveel te bieden is Park Garcia Sanabria een geweldige plek om tijd door te brengen met familie of vrienden terwijl u geniet van de bezienswaardigheden en parkgeluiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *