Pasen in Guia de Isora

Pasen in Guia de Isora 2016

Pasen in Guía de Isora 2016

De straten van Guía de Isora zijn tijdens de Paasdagen versierd met kunstwerken gemaakt van bloemen en natuurlijke materialen.

Het is één van de hoogtepunten van de Paasweek in heel Spanje; waar een klein dorp, met slechts 15.000 inwoners, groot kan in zijn.

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 maart kan men de kunstwerken, opgesteld langs de route van de Processie en de Plaza de Nuestra Señora de la Luz, komen bewonderen. 

Geniet van een leuke wandeling door het typische Canarische dorp Guía de Isora en tegelijkertijd zal je worden verrast door de verscheidenheid en het talent van deze bloemen-artiesten.

Pascua Florida vorig jaar

Hieronder een 15-tal foto’s van de Pascua Florida 2015, klik op een foto om deze vergroot te bekijken.

Waar?

Op de plattegrond hieronder is aangeduid waar de creaties zijn opgesteld.

kaart Guía de isora Pascua Florida 2016

Geschiedenis van de Pascua Florida

De eerste editie van Pascua Florida ontstond in 2009 onder impuls van burgemeester Pedro Martín.
Guia de Isora kende reeds een lange traditie voor zijn versieringen tijdens de Paasperiode, zowel in de straten als in de Parochiekerk Nuestra Señora la Virgen de la Luz.

Dit jaarlijkse evenement zorgt nu elk jaar voor vele bezoekers tijdens Semana Santa en is een toeristische attractie geworden voor Guia de Isora. 

Ondertussen komen bekende kunstenaars deelnemen aan de Pascua Florida. Onder meer Miguel Ángel Martín, Pepe Dámas, Pedro Zamorano, Augusto Vives en Silvano Acosta.

Fotowedstrijd Pasen in Guia de Isora

maraton-fotografico-pascua-florida-2016

Om deze kunstwerken te vereeuwigen organiseert Guia de Isora voor de 3e maal een “Maratón Fotográfico“, een fotowedstrijd.

Iedereen met een digitale camera kan hieraan deelnemen, zowel amateurs als professionele fotografen. De 3 beste foto’s winnen 100€, 200€ en 300€. Meer info hier.

Deelnemers moeten zich registreren op de afdeling Cultuur van de gemeente op vrijdag 25 maart tussen 9u00-10u30, 13u00-14u00 of 19u00-20u00. De foto’s moeten dezelfde dag worden afgeleverd tussen 13u00-14u00 of 19u00-21u30. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…