Plaza de España te Adeje wint eerste prijs World Architecture Festival

Plaza de España Adeje

Plaza de España Adeje winnaar

De transformatie van de Plaza de España in Adeje, uitgevoerd door de Canarische architect Fernando Menis, was de winnaar van de vijfde editie van het World Architecture Festival (WAF) in de categorie “New and Old”.

Dit publieke plein is een trekpleister voor de lokale bevolking en is de ideale plaats voor allerlei activiteiten en feestelijkheden. Het jaarlijkse “Fiesta de Adeje” zal hier ook doorgaan.

Het is de tweede keer dat dit architectenbureau, gevestigd in de Canarische Eilanden en in Madrid, deze internationale prijs wint. De studie, uitgevoerd door Menis architectenbureau, vergroot de Plaza de España 2.5 maal, herbergt een museum, tuinhuisje en gemeentelijke kantoren. Het plein heeft nu ook een permanent podium en een lagere ruimte met adembenemend uitzicht op de Barranco del Infierno.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. zaterdag 27 september 2014

  […] grote verkiezingsgala gaat door op de Plaza de España van Adeje om 21u30 en de toegang is […]

 2. maandag 6 april 2015

  […] – Uitreiking van de bekers op de Plaza de España van […]

 3. zondag 10 mei 2015

  […] 16 en zondag 17 mei op de Plaza de España en de Calle Grande van Adeje, het prachtige uitzicht op de Barranco del Infierno krijg je er gratis […]

 4. zondag 31 mei 2015

  […] restaurant bevindt zich in Adeje stad. Maak van de gelegenheid gebruik om de Plaza de España te bezoeken, die een prijs heeft gewonnen in het World Architecture […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *