Project Tropicana Adeje reeds aangevat

Project Tropicana Adeje

Het project Tropicana Adeje krijgt groen licht

Het project Tropicana Adeje zal 4.000 nieuwe jobs creëren.

De Canarische overheid geeft groen licht aan het commercieel project ontwikkeld door het bedrijf Tropicana S.A., onder leiding van Ambrosio Jiménez Quintana, die later ook partner wordt van de Franse multinational Leroy Merlin 

De gronden waar dit project ontwikkeld wordt bevinden zich in de gemeente Adeje, naast de Hiper Trébol. Er werden reeds een aantal bouwvergunningen verleend, in afwachting van de toelatingen.

Het betreft een commerciële oppervlakte van 60.000 m2, waar de meest bekende internationale merken een onderdak zullen vinden. Rechtstreeks en onrechtstreeks biedt dit werkgelegenheid aan 4000 mensen. De naam voor de nieuwe shopping is The Gallery.

Met dit project krijgt het Zuiden van Tenerife een belangrijk commercieel center, aangevuld met themaparken, auditoria, enz…

De werken zijn reeds aangevat, omdat de eigenaars de nodige toelatingen (niet alleen commercieel) hadden voor het opruimen en bouwklaar maken van het gebied.

Lees hier over de eerder plannen van dit project, toen was er sprake van een thema-park “Jurasic”.

Opening Leroy Merlin op vrijdag 3 december 2021 om 13u00

De werken vorderen vlot en het gebouw van Leroy Merlin krijgt al vorm. Ondertussen worden er 165 werknemers gezocht om deze doe-het-zelf zaak te bemannen.

De vacatures betreffen caissières, verkoopadviseurs, logistiek medewerkers en medewerkers van de klantenservice, die naast Spaans ook Engels, Duits, Italiaans of Russisch spreken.

De nieuwe superstore in het zuiden van Tenerife zal een oppervlakte van meer dan 11.800 m2 beslaan, een investering van 24 miljoen euro vergen en ongeveer 165 directe en 60 indirecte banen opleveren.

Leroy Merlin Adeje Tenerife
De 5de winkel van Leroy Merlin in Adeje krijgt vorm

Leroy Merlin investeert 187 miljoen euro in Adeje

Leroy Merlin is de promotor van het nieuwe commerciële park in het zuiden van Tenerife, waarin zij meer dan 187 miljoen euro hebben geïnvesteerd voor de ontwikkeling ervan. De oppervlakte van het perceel bedraagt 100.000 m2 en is gelokaliseerd aan de barranco van Las Torres.

De bouw van het nieuwe commerciële park zal worden uitgevoerd in twee fasen, waarvan de eerste aan de gang is, en 30.000 m2 commerciële ruimte en 1.150 parkeerplaatsen omvat. Met dit deel van het project is een investering van meer dan 67 miljoen euro gemoeid, die naar verwachting meer dan 850 directe banen en 140 indirecte banen zal opleveren.

De tweede fase van het project (in 2024) zal 33.000 m2 toevoegen aan het commerciële park, waardoor een totale bebouwde oppervlakte van 63.000 m2 zal worden bereikt, en zal een investering van nog eens 122 miljoen euro vergen en ongeveer 2.300 banen opleveren.

Leuke uitstappen en trips in Adeje met Nederlandstalige begeleiding.

!

Enkele voordelen:

  • Geprinte of mobiele voucher wordt aanvaard
  • Directe bevestiging
  • Live gids 
  • Ophalen is mogelijk bij de meeste centraal gelegen hotels in Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Cristianos.
  • Annuleer tot 2 dagen van tevoren voor een volledige terugbetaling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…