Thema Carnaval Santa Cruz 2016

Carnaval Santa Cruz 2016

Poster Carnaval Santa Cruz 2016

Tijdens het Plenilunio 2015, gisteren zaterdag 26 september, werd de officiële poster voor het Carnaval Santa Cruz 2016 voorgesteld.

De poster van Carnaval 2016 werd ontworpen door de kunstenaar/hoogleraar Javier Torres en stelt een “chicharro” voor verkleed als harlekijn. Burgemeester José Manuel Bermúdez, zei: “de auteur heeft de essentie van het Carnaval van Santa Cruz perfect begrepen en weergegeven“.

Chicharreros

De chicharro is een soort makreel, namelijk de Horsmakreel (Trachurus trachurus), een vis van ongeveer 20-30 cm lengte (wordt maximum 70 cm) en heeft een gewicht van 2 kg.chicharro-horsmakreel

De chicharro a la plancha (gebakken) is een traditioneel gerecht van de Canarische Eilanden  en wordt vergezeld van gekookte aardappels, witte kaas en rode mojo saus (mojo rojo).Plaza El Chicharro

Vroeger beschouwde men deze kleine en goedkope vis als het voedsel van de armen.

Daarom keken de inwoners van La Laguna, dat tot in de 19de eeuw de hoofdstad van Tenerife was, neer op de arme vissers van het toen kleine Santa Cruz de Tenerife en noemden hen dan ook minachtend “chicharreros”.

Onder Koning Fernando VII werd Santa Cruz benoemd tot de hoofdstad van Tenerife. Vanaf dat moment werd de bijnaam “chicharreros” door de inwoners van Santa Cruz als een erenaam beschouwd.

Nu worden alle bewoners van het eiland Tenerife “chicharreros” genoemd, een naam die met trots wordt gedragen door alle Tenerifanos  (tinerfeños).

Thema Carnaval Santa Cruz 2016 is “De jaren ’80”

Via een online enquete georganiseerdCarnaval Santa Cruz 2016 stemmen door www.carnavaltenerife.com werd het Carnavalsthema 2016 geselecteerd.

Bijna 5.000 mensen maakten hun keuze en de winnaar werd “De jaren ’80” met 47%, nipt gevolgd door “De Caraïben” met 42% en als laatste keuze was er nog “Disco muziek” met 10% van de stemmen.

 

Voorlopige Programma Carnaval Santa Cruz 2016

Programma Carnaval Santa Cruz 2016

Thema Carnaval Santa Cruz 2016 - Carnaval del Día

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…