Titsa lanceert “Tuwawa”, een on-demand busdienst

Tuwawa on-demand busdienst
Tuwawa on-demand busdienst van TITSA

Titsa lanceert een on-demand busdienst ‘Tuwawa’

Titsa lanceerde woensdag 3 februari 2021 een proefproject van openbaar vervoer op aanvraag, genaamd Tuwawa, dat in eerste instantie zal worden ingezet in de gemeenten Fasnia en Arico.

Het gaat om een pioneer project dat de mobiliteit van mensen die op meer afgelegen plaatsen wonen moet verbeteren door het openbaar vervoer dichter bij hun woonplaats te brengen.

Aan de hand van dit proefproject in Fasnia en Arico kan worden nagegaan of het initiatief kan worden uitgebreid naar andere regio’s en het eventueel een vast onderdeel wordt van het openbaar vervoer in Tenerife.

Na een uitvoerige studie is besloten dit project te starten in de gemeenten Fasnia en Arico, omdat dit twee grote gemeenten zijn, met een verspreide bevolking, waar weinig openbaar vervoer ter beschikking is.

Tuwawa – een test van drie maanden

Deze nieuwe dienst zal gedurende drie maanden worden getest en heeft geen vooraf vastgelegde dienstregeling, aangezien het op verzoek is van de gebruikers. De gebruikers krijgen toegang via de app Tuwawa, die beschikbaar is voor iOS- en Android-toestellen.

Als u niet over een smartphone beschikt, is er ook de mogelijkheid om via het Call Center te reserveren.

Reserveren via het Call Center

Het Call Center zal zijn diensten van informatie en ondersteuning bij het beheer van reserveringen aanbieden van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 17u00, op het telefoonnummer 922 0 038 03.

Betalen met TenMás kaart of…

De betaling geschiedt met de fysieke kaart Ten+ of met elk vervoerbewijs dat geldig is voor de intercitylijnen van TITSA. Passagiers moeten hun kaart aan de chauffeur laten zien bij het instappen, voor validatie.

De kosten bedragen 1,15 euro (met geld) en is inbegrepen als u een título tiempo hebt (bonos mensuales bijvoorbeeld).

Het proefproject duurt drie maanden en begint op 3 februari 2021 en eindigt op 30 april 2021 14 mei 2021 (zie hieronder)

Deze nieuwe dienst is bedoeld om gebruikers gemakkelijk en comfortabel naar de dichtstbijzijnde TITSA-lijn te brengen. Op die manier wordt het openbaar vervoer uitgebreid, de capaciteit vergroot en de dienstverlening verbetert.

De testdienst zal actief zijn op weekdagen (maandag tot vrijdag), van 06u30 tot 20u30.

Het raadslid voor lokale ontwikkeling van Fasnia, Luis Javier González, zei dat het project voor openbaar vervoer op aanvraag, volgens hem, ten goede zal komen aan alle inwoners en vooral aan ouderen, studenten en jongeren.

De Cabildo en Titsa zullen de “Tuwawa”-dienst in Arico en Fasnia verlengen tot 14 mei. Het project, dat in februari als proefproject van start is gegaan, maakt het mogelijk de busdienst dichter bij de inwoners van beide gemeenten te brengen. Het project voor openbaar vervoer op verzoek, dat weekdagen van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 20.30 uur rijdt, heeft een dagelijks gemiddelde van 56 reizigers, waaruit blijkt dat er vraag is naar dit soort diensten.

Proefproject wordt verlengd

De Cabildo en Titsa hebben beslist om het proefproject met 14 dagen te verlengen, aangezien er dagelijks een gemiddelde van 56 reizigers van de dienst gebruik maken. Er is dus vraag naar naar een dienst als “Tuwawa”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…