Uber ook op de Canarische eilanden

Uber nu ook in Tenerife

Uber in Tenerife

Vanaf vandaag is het on-demand transportbedrijf Uber actief op Tenerife met als doel in te spelen op de grote groei in mobiliteit die het eiland de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Uber heeft aangekondigd dat het begint met zijn activiteiten op het eiland Tenerife, in eerste instantie in de gemeenten Guía de Isora, Adeje, Arona en Granadilla de Abona, met inbegrip van de luchthaven Sur Reina Sofía.

De gebruiker kan bijvoorbeeld van de luchthaven Reina Sofía South naar de luchthaven Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna reizen, maar mag niet in de tegenovergestelde richting reizen.

Uber black

Als eerste dienst zal Uber Black worden geïmplementeerd, het premium product van het bedrijf dat luxe voertuigen beschikbaar maakt voor klanten.

In een verklaring geeft het bedrijf aan dat het niet uitsluit dat deze operatie wordt uitgebreid naar andere gemeenten en specificeert dat de dienst taxidiensten en diensten voor luxe voertuigen omvat. Met Uber Black kun je tot 90 dagen van tevoren reserveren.

Uber Van en Uber Van XL

Uber heeft medio augustus op Tenerife zijn nieuwe voertuigdiensten voor groepsreizen gelanceerd:

  • Uber Van voor maximaal 6 personen
  • Uber Van XL voor maximaal 9 passagiers

Zoals het bedrijf in een persbericht meldt, worden deze twee diensten toegevoegd aan het bestaande aanbod op het eiland nl. Taxi en Uber Black.

Uber Van en Uber Van XL zullen de gemeenten Guía de Isora, Adeje, Arona en Granadilla de Abona inclusief de luchthaven Tenerife Sur – Reina Sofía bedienen.

Het bedrijf heeft ook aangegeven dat het de operatie zal volgen om de mogelijke uitbreiding naar andere gemeenten op het eiland te beoordelen.

Samenwerking met taxis

Hij wijst erop dat Uber met deze lancering de samenwerking met de taxisector handhaaft en specificeert dat Tenerife de negende plaats in Spanje is waar deze dienst beschikbaar is.

in Spanje werken in totaal 4.000 taxi’s al samen met Uber

Het bedrijf geeft aan dat taxichauffeurs die zich registreren om met de Uber app te werken, onder andere de volgende voorwaarden krijgen:

  • 0% servicekosten tot 31 augustus 2023
  • 300 euro voor elke aanbeveling
  • 150 euro bij het voltooien van de eerste 25 ritten

Inspelen op groei mobiliteit

Wat betreft de uitbreiding van het bedrijf op het eiland, geeft het aan dat het wil reageren op de grote groei in de vraag naar mobiliteit die Tenerife de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Felipe Fernández Aramburu, algemeen directeur van Spanje en Portugal, geeft in de notitie aan dat zijn bedrijf blijft inzetten op de taxisector en wil samenwerken “hand in hand met taxichauffeurs”, met de lokale toeristische sector en overheidsdiensten om de mobiliteit op het eiland te verbeteren.

Waar in Spanje is Uber actief?

De Uber-service wordt aangeboden in Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga, Bilbao, Granada, Mallorca en Tenerife.

Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Huisvesting van de regering van de Canarische Eilanden stuurde afgelopen dinsdag een coördinatiebrief naar de zeven eilandbesturen waarin het eraan herinnerde dat er in de archipel een beperking is van vergunningen voor transportvoertuigen met chauffeurs (VTC).

In het bijzonder is deze beperking één VTC-vergunning voor elke 30 taxi’s, volgens de bepalingen van de Wet Regulering Wegvervoer van de Canarische Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…