Maandag 3 februari “Virgen de la Candelaria”

Virgen de la Candelaria Tenerife

“Virgen de la Candelaria”, een feestdag in Tenerife

Vele winkels, banken, Mercadona etc… zullen maandag 3 februari gesloten zijn, wegens het feest ter ere van de “Virgen de la Candelaria”. De “Virgen de la Candelaria” is de patroonheilige van de Canarische eilanden, en is bijzonder voor Tenerife wegens de verschijning in het jaar 1392 te Candelaria. In de volksmond noemt men de “Virgen de la Candelaria” La Morenita, de Zwarte Madonna. Haar feest wordt elk jaar gevierd op 2 februari, dat dit jaar een zondag is.

Processie met kaarslicht te Candelaria

Heel mooi om zien is de Processie met kaarsen ter ere van de “Virgen de la Candelaria”. Enkel de kaarsen van de Processie verlichten de straten, en het enige geluid dat hoorbaar is, zijn de gelovigen die de gebeden van de rozenkrans murmelen terwijl ze het beeld van de Zwarte Madonna volgen. Een unieke en ontroerende religieuze ervaring.

Programma “Virgen de la Candelaria”

Zaterdag  1 februari

19u30 Processie met kaarsen (vertrek Basiliek van Candelaria)

Zondag 2 februari

11u30 Processie met muziek

Download het volledige programa hier

Patroonheilige van Alcalá

La “Virgen de la Candelaria” is niet enkel de patroonheilige van de Canarische eilanden, maar ook de patroonheilige van Alcalá (gelegen tussen Los Gigantes en San Juan). Dit weekend zijn er de Fiestas en honor a la Virgen de Candelaria, met kermis,

  • vrijdagavond vanaf 23u00 groot dansfeest
  • zaterdagavond vanaf 19u30 diverse optredens gevolgd door groot dansfeest
  • zondag de viering van de Virgin de la Candelaria, met een Eucharistieviering en daarna de Processie naar de Plaza waar rond 20u00 het Ave Maria wordt gezongen en de pastoor de laatste zegeningen uitdeelt. Vanaf 22u00 optredens, nogmaals gevolgd door een groot dansfeest.

Voor degenen die een lokaal dorpsfeest willen meemaken en graag dansen is Alcalá dit weekend “the place to be”. Programma Alcalá Fiestas Virgen de Candelaria Klik op de foto om het volledige programma te bekijken  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…