Zeven van de tien reizigers hebben geldig Covid-certificaat

Covid-certificaat testen op luchthaven Tenerife

Zeven van de tien reizigers hebben geldig Covid-certificaat

Gisteren zijn de Canarische Eilanden begonnen met de controle van reizigers die van het nationale grondgebied naar de eilanden komen. De luchthaven Ciudad de La Laguna Tenerife Norte was een broeinest van passagiers die op het eiland aankwamen of naar andere bestemmingen vertrokken om te profiteren van het weekend voor Kerstmis.

Er waren dit weekend echter 44,7% minder vluchten dan vorig jaar, nl. 2.827 vluchten (1.687 nationale en 1.140 internationale) tegenover 5.119 vluchten in 2019. Vandaag is de dag met het meeste verkeer, die samenvalt met het begin van de strengere maatregelen voor Tenerife.

Passagiers die het certificaat niet presenteerden, of het niet gevalideerd werd, werden geregistreerd en in isolatie geplaatst totdat een negatief testresultaat werd verkregen.

Tot 13u00 gisteren arriveerden in totaal 1.403 passagiers van Spanje naar de eilanden, waarvan 70% een negatief certificaat voor SARS-COV-2 aan de controleposten op de luchthaven heeft overhandigd.

Sommige passagiers hadden een ongeldig certificaat, hetzij omdat het laboratorium niet kon worden geïdentificeerd, hetzij omdat het met een pen was ingevuld, hetzij omdat de passagier niet kon worden geïdentificeerd. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…