Dit weekend start de zomertijd 2018

Zomertijd 2018

Zomertijd 2018 begint dit weekend

De nacht van zaterdag 24 naar zondag 25 maart begint de zomertijd 2018.

In Tenerife zetten we om 01u00 ’s nachts de klok één uur vooruit naar 02u00.

De zomertijd loopt tot het laatste weekend van oktober, dan zetten we de klok één uur terug voor de wintertijd.

Dat betekent een uurtje minder slapen, maar dat winnen we terug in oktober!

Zomertijd betekent besparen

De tijdswisseling maakt deel uit van de Europese richtlijn die alle lidstaten van de Europese Unie aanbelangt met het doel om ’s middags beter gebruik te maken van zonlicht. Daarom is de wijziging verplicht en vindt altijd plaats op dezelfde data en tijdstippen in de hele EU, dus er is geen mogelijkheid dat een lidstaat deze tijdwijziging niet toepast.

De Europese Commissie zegt dat de maatregel positieve gevolgen heeft voor energiebesparingen, in de sectoren vervoer, communicatie, verkeersveiligheid, arbeidsomstandigheden, levensstijl, gezondheid, toerisme en vrije tijd.

Volgens schattingen van het Instituut voor Diversificatie en Besparing van energie (IDAE), Ministerie van Industrie, Energie en Toerisme, vertegenwoordigt de potentiële besparingen op verlichting in Spanje ongeveer 5 procent van het elektriciteitsverbruik in verlichting, wat overeenkomt met een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro.

Ongeveer 90 miljoen euro besparen de Spaanse huishoudens, aangezien elk zes euro zou moeten besparen, terwijl de overige 210 miljoen euro aan besparingen gaan naar economie en industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…