Arona bouwt nieuw speelpark in Playa de las Américas

Arona bouwt nieuw speelpark aan Playa de las Américas

Arona bouwt nieuw speelpark

De nieuw te bouwen speeltuin bevindt zich aan de Avenida Las Américas, in het hart van Playa de las Américas, aan de Golden Mile (“Milla de Oro”). Er komen speeltuintjes, schommels en speeltuigen aangepast voor kinderen met mobiliteitsproblemen.

Naast het nieuwe speelpark komt een oefenruimte.

Dit nieuwe speelpark is toegankelijk voor iedereen en heeft een oppervlakte van 2.900 m2 en wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Fondo Europeo de Desarrollo Regional – FEDER) voor de promotie van de open handelsgebieden van de Canarische eilanden.

Wanneer wordt dit speelpark gebouwd?

Gemeente Arona zal nog in juni beginnen met de bouw van de eerste speeltuin aangepast voor kinderen met een handicap en mobiliteitsproblemen.

Het project wordt voorzien van een speciale rubberen ondergrond, met hoge weerstand en antislip. Een afgesloten omheining zorgt voor extra veiligheid van het speelpark voor het verkeer.

Arona bouwt nieuw speelpark aan de Golden Mile

Arona maakt de gemeente toegankelijk voor iedereen

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, legde uit dat “Alle speelpleinen van de verschillende wijken van Arona worden gerenoveerd, maar tot hiertoe was geen enkele volledig aangepast voor andersvalide meisjes en jongens, daar wordt nu voluit rekening gehouden bij de uitvoering van ons beleid, met name een Arona toegankelijk voor iedereen “.

Burgemeester Mena voegde daaraan toe dat “Het is een probleem waarmee veel kinderen en hun families worden geconfronteerd, evenals de toeristen die Arona bezoeken, een probleem waar we intens aan werken en dit speelpark is een belangrijke eerste stap”.

Nieuw speelpark voor Arona

Volg de interessante evenementen van Tenerife hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…