“Circula tu Lata”
Denk aan het milieu

Circula tu Lata - elk blik telt

Circula tu Lata – Elk blik telt

Circula tu Lata is een bewustwordingscampagne over recycling waarbij “Elk blik telt”, in samenwerking met de Asociación Canarias Sostenible y Verde (Canarische Vereniging voor duurzaamheid en Groen) die werkzaam is op de belangrijkste stranden van Tenerife.

Een drankblikje is duurzaam

Drankblikjes zijn een optimale verpakking en goed recycleerbaar. Daarom wil men deze zomer de badgasten bewuster maken en overtuigen om alle metalen verpakkingen te deponeren in de gele container.

Zorg voor het milieu door middel van het besparen van materialen en energie!

Dankzij recycleren is 75% van de door de mensheid geproduceerde metalen nog steeds in gebruik.

Juli en augustus 2020

Op 3, 4 en 5 juli bezoekt Circula tu lata het strand Las Teresitas in Santa Cruz.

El Médano is aan de beurt op 10, 11 en 12 juli.

Playa Las Vistas 17, 18 en 19 juli, de stranden van Troya 24, 25 en 26 juli en tenslotte Playa San Juan op 31 juli en van 1 tot 4 augustus 2020.

Juli en augustus 2019

"Elk blik telt" - "Circula tu Lata" milieuvoorlichters op het strand

“Circula tu lata” zal de hele maand juli en een deel van augustus, de stranden van Tenerife bezoeken.

Nu is het de beurt aan Playa de Troya in de gemeente Adeje (van 25 tot 28 juli) en zullen milieuvoorlichters en een milieucoördinator aanwezig zijn.

Deze zijn herkenbaar aan de gele inzamelrugzak in de vorm van een groot blik.

Zo informeren deze over het belang van het recyclen van drankblikjes in de recreatieve zones zoals stranden en natuurgebieden. Daarnaast houden ze een enquete om de perceptie van het recyclen van drankblikjes te leren kennen.

Over “Elk blikje telt”

“Elk blikje telt” is een milieubewustmakingsprogramma voor het recycleren van drankblikjes in 14 Europese landen. Het ontstond in 2009 in het Verenigd Koninkrijk en is in 2015 begonnen in Spanje.

“Elk blikje telt” is een Europees programma dat het recyclen van drankblikjes op evenementen en in openbare ruimtes bevordert.

Sindsdien werkt “Elk blikje telt” aan de bewustwording en het belang van het recyclen van drankblikjes in de gele container, een gebaar dat bijdraagt aan het vertragen van de klimaatverandering door het verminderen van de CO2-uitstoot. Het doel van dit programma is om alle burgers te betrekken bij het bereiken van een 100% recyclingpercentage voor metalen blikjes, die bijna oneindig kunnen worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…