Met de bus naar het strand

Met de bus naar het strand

“Al Agua en Guagua”
Met de bus naar het strand

De campagne “Al agua en guagua con TITSA“, “Met de bus naar het strand”, wil het gebruik van het openbaar vervoer aanmoedigen om het aantal voertuigen op de baan te verminderen en parkeerproblemen te voorkomen.

De campagne om met TITSA naar het strand te rijden, duurt tot eind september, en pretendeert het gebruik van het openbaar vervoer naar de stranden van Tenerife te stimuleren. Tijdens de weekends zijn er dan ook meer bussen (guaguas) die je naar de verschillende Playa’s brengen.

“Tijdens de zomer neemt het aantal bezoekers van de kust en toeristische gebieden aanzienlijk toe en met Titsa bieden we een comfortabel en veilig alternatief om het reizen te vergemakkelijken en zo mee te werken aan de vermindering van het verkeer op het eiland”, benadrukt de manager van het bedrijf, Jacobo Kalitovics.

Vergeet niet je TenMás (Ten+) kaart bij te laden.

Zuiden van Tenerife

Het zuidelijke netwerk van Titsa verenigt de belangrijkste kust- en toeristische enclaves zoals Las Galletas, Playa San Juan, Alcalá, Playa Santiago en Los Gigantes, met buslijnen 325, 461, 462, 473, 477, 493 en 494.

Noorden van Tenerife

Met de komst van de zomer lanceert het transportbedrijf de route 546, die  Realejo Alto verbindt met Playa del Socorro, in het noorden van Tenerife.

De kustgebieden in het noorden van het eiland worden verbonden via de routes 102 en 103 (Santa Cruz de Tenerife-Puerto de la Cruz) en route 107 (Santa Cruz de Tenerife-Buenavista) die langs de TF-5 snelweg rijden.

Evenzo zal de toeristische stad Puerto de la Cruz worden verbonden met verschillende punten in de regio met de lijnen 345, 352, 353, 354, 362 en 363, die Puerto de la Cruz verbindt met unieke plaatsen aan de noordkust, zoals El Charco La Laja, San Juan, of El Caletón, en Garachico.

Zuidwesten van Tenerife

Om naar de kustgebieden in het zuidwesten van het eiland te rijden, hebben de gebruikers de lijnen 120, 122, 123, 124, 131, 138, 139 ter beschikking, die Santa Cruz met Playa La Nea en Radazul, Caletillas, Candelaria en el Puertito de Güimar verbinden, en dit gedurende heel de dag. Specifiek zullen lijn 122 (Santa Cruz-Las Caletillas-Candelaria–Polígono Industrial de Güimar) en lijn 138 (Santa Cruz-Tabaiba Baja-Radazul) uitgebreid worden.

Santa Cruz

In het grootstedelijk gebied begint lijn 910, die de Intercambiador van Santa Cruz verbindt met Playa de Las Teresitas. Vanaf 05u10 ’s morgens tot en met 23u25 zal er elke 10 minuten een bus rijden.

Op dezelfde manier breidt lijn 946 zijn aantal plaatsen uit tijdens het zomerseizoen.

La Laguna

De lijn 050, die La Laguna, Bajamar en Punta del Hidalgo verbindt, zal vertrekken van de Intercambiador van La Laguna, van 5u20 tot 00u00, terwijl vertrek vanuit Punta del Hidalgo begint om 06u00 en eindigt om 00u40 uur, dit als aanvulling op de gebruikelijke service van lijn 105.

Lijn 224, waarmee je rijdt naar de natuurlijke poelen van Jover-Barranquera, past zijn diensten aan en biedt ook terugrijden naar de Intercambiador van La Laguna aan, in de namiddag.

Van Zuid naar Noord

Reizigers die naar het zuiden van Tenerife of naar de hoofdstad willen gaan, kunnen gebruik maken van de lijnen 110 en 111, die de Intercambiador van Santa Cruz verbinden met het station Costa Adeje, en dit elke 30 minuten.

Punto de Teno

Daarnaast is er lijn 369, die exclusief naar Punta de Teno zal rijden vanaf 1 juli, wanneer de beperkte toegang tot het gebied tot elke dag van de week wordt verlengd, van 9u00 tot 19u45 (de laatste terugrit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…