Punta de Teno per bus

Punta de Teno met vuurtoren

Punta de Teno vanaf nu per bus, fiets of taxi

Het is nu officieel. Zelf met de wagen naar Punta de Teno rijden wordt enkel toegestaan voor mindervaliden, bewoners van Teno Bajo of voor degenen die er werkzaam zijn.

Wat begon als een verordening enkel tijdens het weekend en de vakantie periodes, wordt nu een onbeperkte toegangscontrole tot Punta de Teno. Dit om overlast van dit beschermde gebied te voorkomen.

Wanneer heb je toegang?

Het laatste stuk van de weg TF-445, dat Buenavista del Norte verbindt met de vuurtoren van Punta deTeno, kan je enkel vóór 10u00 uur en na 19u00 uur met eigen wagen gebruiken. Tussen 1 juli en 30 september wordt dit uurrooster verlengd, nl. van 9u00 tot 20u00.

Aanvang vanaf maandag 15 april 2019

Tijdens bovenstaande uren zal je de bus (guagua) lijn 369 van TITSA moeten nemen, die om het uur Buenavista del Norte met Punta de Teno verbindt. In de winter zal het uurrooster met een uur worden verkort, volgens TITSA. De winterdienstregeling zal ingaan dinsdag 1 oktober 2019.

Geen toegang tot Punta de Teno met de wagen

Chauffeurs met beperkte mobiliteit evenals de bewoners van Teno Bajo, de eigenaren van boten en/of actieve toeristische bedrijven mogen met de wagen komen.

Iedereen die niet tot bovenstaande categorie behoort zal met taxi en/of fiets moeten komen, of met de groene bus van TITSA. De trip met de bus kost 1 euro enkel.

Vanaf 7 oktober 2019 ook te betalen met je Ten+ kaart.

Punta de Teno

Als je aangekomen bent in Buenavista del Norte, moet je de laatste kilometers naar de vuurtoren van Punta de Teno rijden.

De weg gaat langs steile zeekliffen om te eindigen op het meest westelijke punt van Tenerife.

Het is één van de mooiste plekken van het eiland om te bezoeken. De 19 meter hoge wit/rode vuurtoren steekt boven de rusteloze zee uit. Er is een kleine steiger en een strand met een fantastisch uitzicht op Los Gigantes.

Ga op de rotsen zitten, kijk en geniet.

Dit is een wilde en prachtige plek en om deze zo te behouden wordt de toegang streng gecontroleerd en moet je met de openbare busdienst er naartoe.

Let op er zijn ter plaatse geen toiletten, geen drank en/of eten verkrijgbaar.

Tip voor de kenners

Wacht op de zonsondergang, die hier spectaculair is.
Maak van de gelegenheid gebruik om ook Buena Vista del Norte en een 10-tal kilometer verder Garachico, te bezoeken.

Je kan ook kiezen voor een combinatie met een lunch in een bodega, waar je lokale wijnen kan proeven. Je bezoekt dan Garachico, El Sauzal en de universiteitsstad La Laguna.h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *