Einde subsidie brandstof voor particulieren

Einde subsidie brandstof voor particulieren

Geen 20 eurocent korting bij het tanken

Einde subsidie brandstof voor particulieren gaat in vanaf zondag 1 januari 2023. Vanaf dat moment zal geen automatische korting van 20 eurocent worden berekend op de tankbeurt. Na negen maanden (sinds 1 april 2022) verdwijnt de korting op benzine of diesel. Gelukkig is de brandstofprijs momenteel al sterk gedaald.

De regering verlengt de brandstofkorting alleen voor beroepsvervoer


De Raad van Ministers keurt de verlenging van de huidige korting voor de sector tot maart goed en introduceert een korting van 10 eurocent per liter in het tweede kwartaal van 2023, onverminderd het toezicht op de maatregel.

De Spaanse regering heeft de brandstofsubsidie voor het beroepsgoederenvervoer over de weg verlengd tot 30 juni 2023. De maatregel, die is opgenomen in het Koninklijk Besluit dat 27 december 2022 door de Raad van Ministers werd goedgekeurd, is verdeeld in twee fasen: de eerste fase voorziet in een korting van 20 cent per liter brandstof die wordt verbruikt tussen 1 januari en 31 maart, en de tweede fase voorziet in een korting van 10 eurocent tussen 1 april en 30 juni.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…