Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Boerenmarkt La Matanza de Acentejo

Boerenmarkt La Matanza de Acentejo - lachende verkopers
Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

zondag 16 april 2023 08u00 tot 14u00

Boerenmarkt La Matanza – met wijnen en handwerk

De Mercadillo del Agricultor, el Vino y la Artesanía de La Matanza de Acentejo – de Boeren-, Wijn- en Ambachtenmarkt van La Matanza de Acentejo, staat symbool voor de landbouwsector, met vruchtbare gronden en vele wijngaarden, aardappelen, groenten en fruitbomen, en ook opvallende kastanjebomen.

De plaatselijke boeren beschouwen de markt als een etalage, waar zij hun producten rechtstreeks kunnen verkopen. De boerenmarkt van La Matanza is strategisch gelegen naast de Carretera General del Norte.

De versheid van de producten en de glimlach zijn de meerwaarde

De versheid, verscheidenheid en kwaliteit van de producten en de vriendelijke en persoonlijke aanpak van de verkopers zijn vanzelfsprekend. Bezoekers kunnen ook proeven van de lokale ambachtelijke en dierlijke producten, wat een bijkomende troef is bij een bezoek aan een stad met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen en een smakelijke gastronomie.

Openingstijden en aanbod

Elk weekend van het jaar geopend:

  • zaterdag van 8u00 tot 15u00
  • zondag van 8u00 tot 14u00

De prijzen worden elke vrijdag bekendgemaakt en zijn duidelijk zichtbaar op borden in het gebouw.

De boeren-, wijn- en ambachtsmarkt van La Matanza de Acentejo telt momenteel een 60-tal kramen.

Met onder meer de volgende producten: groenten, fruit, aardappelen, paddestoelen, biologische landbouwproducten, snijbloemen en potplanten, slagerij, kaas en zuivelproducten, wijn D.O., gofio, bakkerij en banketbakkerij, honing, mojos, tafelkleden, keramiek, fantasiejuwelen…

Geschiedenis van de boerenmarkt van La Matanza


De Boeren-, Wijn- en Ambachtenmarkt van La Matanza de Acentejo werd op 2 oktober 1999 ingehuldigd met als doel de plaatselijke producten te ondersteunen en het herstel van de landbouwsector te bevorderen.

Boerenmarkt La Matanze de Acentejo voorgevel gebouw

Het bestaat uit een gebouw van drie verdiepingen en een kelder met een totale oppervlakte van 7.000 m2. Er is een ruime parking bij de ingang en aan de overkant van de baan.

In de kelder bevinden zich de machines die nodig zijn voor de bewaring, classificatie en presentatie van groente- en fruitproducten.

Op de eerste verdieping bevindt zich de Cafetaria Mercadillo, waar de landbouw en de ambachten van de regio worden tentoongesteld.

Op de tweede verdieping bevinden zich de Área de Desarrollo Local, Bienestar Social – de ruimte voor plaatselijke ontwikkeling, sociaal welzijn en ook de opleidingslokalen.

Naast de commerciële activiteit biedt het gebouw andere aanvullende diensten, zoals opleidingen, cursussen en conferenties in de lokalen van het gebouw (met externe toegang) en de organisatie van beurzen, tentoonstellingen en diverse evenementen gedurende het hele jaar.

Mercadillo del Agricultor de La Matanza de Acentejo, Ctra. General del Norte TF-217, nº189B
La Matanza de Acentejo,Santa Cruz de Tenerife38370Spanje

Ook interessant om weten…