Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Kerstmarkt La Laguna tot Valentijn

Kerstmarkt La Laguna tot Valentijn

dinsdag 3 januari 2023 Gehele dag

Kerstmarkt La Laguna

Mercadillos de Navidad y San Valentín

UPDATE: De straatmarkten zullen worden verenigd in het gebied van La Cuesta

Door de afwezigheid van deelnemers heeft de wethouder werd besloten de markten van Valle Guerra en Taco te schrappen en naar één locatie over te brengen, nl. de markt van La Cuesta. Deze wordt uitgebreid tot 44 kramen.

Het proefproject wordt dus voortgezet op het tramplein van La Cuesta om de deelname en de doeltreffendheid van het model te blijven evalueren, en zal op zaterdagen worden gehouden tot 14 februari 2023, alsook van 2 tot 5 januari. Zodra dit proefproject is afgerond, zal de optie van permanente straatmarkten gedurende het hele jaar worden bestudeerd.

Wanneer?

De Kerstmarkt La Laguna, “Mercadillos de Navidad y San Valentín” (Kerstmarkt en Valentijn markt) vindt elke zaterdag plaats tussen 10 december en 14 februari, en op maandag 2, dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 januari 2023, samenvallend met Driekoningen.

Er zijn 145 beschikbare marktplaatsen in vier wijken van La Laguna:

  • La Cuesta
  • San Benito
  • Taco
  • Valle de Guerra

Het gemeentebestuur van La Laguna heeft via zijn departement van handel en economische ontwikkeling het initiatief “Kerst- en Valentijnsmarkten” gepresenteerd, een proefproject om de straatverkoop in de gemeente te reguleren.

Het is een proefproject om de levensvatbaarheid ervan te beoordelen en de eventuele permanente uitvoering ervan te analyseren. Zodra 14 februari voorbij is, wordt beoordeeld of de straatmarkten de rest van het jaar zullen worden gehandhaafd.

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje+ Google Maps

Ook interessant om weten…