Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

La Gesta 25 juli 2023

vrijdag 22 september 2023 tot zondag 24 september 2023

La Gesta 25 juli Santa Cruz

La Gesta andere datum wegens verkiezingen

Na de vergadering van de afgelopen dagen met de burgemeester van Santa Cruz en vanwege de algemene verkiezingen op 23 juli, hebben zowel de gemeenteraad als de Raad van Bestuur besloten om de viering van La Gesta van dit jaar uit te stellen tot vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september.

Op zondag 24 september, vanaf 12u00, zullen de ondertekening van de Engelse capitulatie en de terugkeer van de troepen worden nagespeeld op de Plaza de la Candelaria en de Plaza de España.

Zoals je je kunt voorstellen, zullen in het weekend van de Gesta alle veiligheidsdiensten, burgerbescherming etc… aanwezig voor het toezicht en controle van de stemlokalen en is het niet haalbaar om La Gesta te vieren met de glorie en grootsheid die het evenement verdient.

Nu is het tijd om samen te werken met de gemeente zodat La Gesta, ook op een andere datum, zal schitteren zoals het altijd heeft gedaan.

La Gesta, veldslag in Santa Cruz

Dit jaar vieren we de 226ste herdenking van La Gesta in Santa Cruz. Tijdens dit evenement zal onder andere de historische reconstructie van de veldslag van 25 juli 1797 plaatsvinden.

Deze herdenking begint ’s ochtends in de Alameda del Duque Santa Elena, waar de vlag plechtig zal worden gehesen onder begeleiding van volksliederen.

Vervolgens zal er in de buurt van de Plaza de España een indrukwekkende en gedetailleerde naspeling van de belangrijkste veldslag plaatsvinden.

We nodigen u van harte uit om deze unieke gebeurtenis bij te wonen en om samen met ons deze belangrijke gebeurtenis uit de historie te herdenken.

Enkele video’s van La Gesta van de vorige jaren

La Gesta 2021
La Gesta in 2016

Je kunt nu met je kinderen genieten van de speeltuin “La Gesta de 1797”.
In de buurt van Plaza de España

Calle Castillo
Santa Cruz,Santa Cruz de TenerifeSpanje
+ Google Maps

Ook interessant om weten…