La Gesta Park

La Gesta Park Santa Cruz

La Gesta Park geopend in Santa Cruz de Tenerife

La Gesta Park, het grootste speelpark van de Canarische Eilanden, is nu geopend en biedt speelplezier voor maar liefst meer dan 400 kinderen.

Honderden kinderen woonden de opening van het La Gesta park bij

Deze nieuwe speelplaats, tegenover de Plaza de España, die de naam “La Gesta del 25 de Julio” draagt, heeft een oppervlakte van ongeveer 2.500 m2, waarvan 500 m2 in het teken van La Gesta, een belangrijke gebeurtenis voor de hoofdstad Santa Cruz. Het speelplein vergde een investering van ongeveer 600.000 euro.

Het speelpark krijgt twee schaduwrijke zones, één aan elke kant van de Esplanade, en een kiosk die dienst zal doen als cafetaria.

Het park heeft een capaciteit voor 480 kinderen, telt een twintigtal spelen en attracties, waaronder boten, roeiboten, een trampoline, een tokkelbaan van ongeveer 15 meter, schommels, glijbanen, klimnetten, rekstokken, hangmatten en zelfs een telescoop!

Bovendien zal het La Gesta Park ook dienen als een leuke manier voor kinderen om te leren over de Gesta del 25 de Julio, een van de meest opmerkelijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Santa Cruz.

Een geschiedenisles in de open lucht

Het zal ook als startpunt dienen voor de evenementen ter gelegenheid van de 225ste verjaardag van La Gesta waaraan de Tertulia Amigos del 25 de Julio en de Asociación Cultural de la Gesta del 25 de Julio de 1797 zullen deelnemen.

De elementen die verband houden met La Gesta, die in deze nieuwe kinderzone zullen worden opgenomen zijn het Engelse schip HMS Theseus, de Fox kotter, vijf Engelse boten, het Santo Domingo klooster, het San Cristóbal kasteel, la playa de La Carnicería, de oude pier, de barranco del Aceite,, de Plaza de la Iglesia, el cañón Tigre en la playa de la Alameda.

Enkele sfeerbeelden inhuldiging speelpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…