Laden Evenementen

TLP Tenerife 2024

dinsdag 3 september tot zondag 8 september

TLP Tenerife september 2024

TLP Tenerife 2024

TLP Tenerife, het grootste evenement op het gebied van technologie en nieuwe trends in het land, kondigt aan dat het terugkeert naar het beurscentrum van Tenerife, waarbij het oorspronkelijke formaat wordt hersteld en interessante nieuwe functies worden toegevoegd die in de komende maanden zullen worden onthuld.

Het evenement voor technologie met een LAN Party, videogames, influencers, muziek, cosplay, esports, bordspellen en nog veel meer.

De data voor deze 16de editie liggen tussen dinsdag 3 en zondag 8 september 2024 in het beursgebouw van Santa Cruz de Tenerife. Verwacht je aan een mix van videogames, anime, comics, K-pop, cosplay, Japanse cultuur, workshops en véél meer!

Meer details zie ook de officiële website.

Cosplay wedstrijd in de spotlight

Op donderdag 11 april ging de inschrijving van start voor de felbegeerde cosplay wedstrijd van TLP Tenerife 2024. Maximum 25 deelnemers kunnen strijden voor een prijzenpot van maar liefst 1.400 euro, verdeeld over de top 3 winnaars. Wil jij je kans wagen? Surf dan snel naar de officiële website en schrijf je in!

Wat is cosplay eigenlijk?

Voor wie nog niet helemaal mee is: cosplay is een samentrekking van ‘costume’ en ‘play’. Het draait allemaal om het maken van kostuums van je favoriete personages uit films, comics, videogames en zélf in hun rol kruipen. Kortom, je innerlijke superheld of -heldin naar boven laten komen!

Maar er is meer! Speciaal voor iedereen die nóg meer kans wil maken op prijzen, is er de dagelijkse ‘Cosplay Catwalk’. Een heuse modeshow waar iedereen in z’n zelfgemaakte cosplay kostuum over het podium kan paraderen. Hiervoor kan je je in september, tijdens TLP Tenerife zelf, nog inschrijven.

Nieuwe poster door lokaal talent

En dan is er nog de spannende posteronthulling!

Klik op de poster voor een grotere afbeelding

Na een open wedstrijd waaraan 16 Canarische artiesten deelnamen, ging illustratrice Ithaysa González met haar ‘Asian-Tropical Leisure’ ontwerp aan de haal.
Onder haar artiestennaam IGuanche ontwierp ze al eerder personages voor niemand minder dan YouTube ster ElRubius.

De poster in manga-stijl bulkt van de verwijzingen naar videogames en de Aziatische cultuur, dé centrale thema’s van TLP Tenerife.

Omringd door zomerse, tropische kleuren die perfect de sfeer van de eilanden vatten.

Meer dan 40 lokale artiesten krijgen in september een plekje op de ‘Summer-Con’ zone van het evenement om hun creaties te showen en verkopen aan de bezoekers.

Het evenement kan rekenen op de steun van de eilandregering van Tenerife, de stad Santa Cruz, de Fundación Club Deportivo Tenerife en techbedrijven als Globalan, Binary Systems en Online Canarias. De organisatie is in handen van Factoría de Innovación en Nakatomi Corp.

Promovideo TLP Tenerife 2024

Avenida la Constitución, 12
Santa Cruz,Santa Cruz de Tenerife38005Spanje
+ Google Maps

Ook interessant om weten…