Extra financiering en protest over gratis bustarieven

Extra financiering en protest over de gratis bustarieven

Extra financiering nodig voor gratis vervoer op de Canarische Eilanden

De Gemeenschap zal de Spaanse regering om ongeveer 40 miljoen euro extra vragen om de kosten te dekken die voortvloeien uit de toegenomen vraag naar de gratis bus- en tramdienst.

De regering van de Canarische Eilanden en de lokale besturen zullen het ministerie van Vervoer om aanvullende financiering vragen bovenop de 81 miljoen euro die de regering heeft toegezegd om 100% van de bus- en tramritten te subsidiëren en om 130 extra bussen aan te kopen, meer chauffeurs in dienst te nemen en de nodige technische aanpassingen aan te brengen om de maatregel uit te voeren. Aangezien het met de huidige vloot onmogelijk wordt om het aantal gebruikers op zeer specifieke tijdstippen aan te kunnen.

Elke extra bus kost tussen de 250.000 en 300.000 euro, zodat het extra geld dat de Canarische Eilanden van Madrid nodig hebben voor de aankoop van nieuwe bussen alleen al ongeveer 40 miljoen euro bedraagt, waarbij dan nog de aanwerving van personeel en andere kosten komen.

In ieder geval moet eraan worden herinnerd dat, hoewel de bussen gratis zullen zijn, de burgers hun “bono” bij de kaartjesautomaten moeten valideren. Als zij geen voucher hebben, moeten de passagiers de reis betalen.

Hij zei dit op een persconferentie na een werkvergadering met de voor vervoer verantwoordelijke eilandraadsleden van elk van de zeven regionale raden om het gratis vervoer op de Canarische eilanden te bespreken en het tariefbeleid te analyseren dat vanaf volgend jaar in de autonome regio zal worden toegepast.

José Alberto León gaf aan dat dit jaar een recordaantal gebruikers van het openbaar vervoer wordt verwacht, met ongeveer 62 miljoen passagiers, en voor volgend jaar was er al een prognose van 66 miljoen, alleen met de 50% korting, dus met de 100% subsidie zal dit cijfer naar verwachting met nog eens 20% stijgen.

Taxichauffeurs plannen demonstraties

De taxichauffeurs van Santa Cruz waarschuwen voor “grote demonstraties” over de gratis bustarieven.

“Dit is de zoveelste klap voor de sector, zoals we de laatste jaren van de overheden gewend zijn. Het meest merkwaardige is dat Coalición Canaria geen tijd heeft gehad om met ons te praten over het probleem dat zij met deze maatregel voor ons gaan creëren”, zegt Miguel Ojeda.

Miguel Ojeda, voorzitter van Élite Taxi, liet weten dat de taxichauffeurs van Santa Cruz “demonstraties” plannen en niet zullen toestaan dat hun gezinnen “geruïneerd worden” en daarom zijn zij bereid zich te mobiliseren: “We hebben routes afgesproken voor zeer grote demonstraties, niet voor twee uur, maar misschien wel voor hele dagen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…