Gratis bussen vanaf 2023

Gratis bussen vanaf 2023

Vanaf 1 januari 2023 is bus- en tramvervoer GRATIS op de Canarische Eilanden

Vanaf 1 januari 2023 wordt het reizen met bussen en trams op de Canarische Eilanden gratis, zoals dat reeds sinds september het geval is op het schiereiland en de Balearen voor treinreizen over korte en middellange afstand. Dit om gezinnen te ontlasten die zijn getroffen door de stijging van de brandstofprijzen en de kosten van het winkelen in het algemeen, als gevolg van de inflatie.

Deze maatregel is mogelijk na een akkoord dat in Madrid is bereikt tussen de Canarische Coalitie (CC) en de PSOE om de wet op de algemene staatsbegroting, die momenteel bij het Congres ligt, te wijzigen.

81 miljoen euro om gratis vervoer te garanderen

Het overeengekomen amendement betekent “een uitbreidbare post van 81 miljoen euro om gratis bus- en tramvervoer op alle eilanden te garanderen”, aldus de woordvoerster van de CC in het Congres, Ana Oramas.

Zij benadrukte ook dat hiermee een onrechtvaardigheid wordt weggenomen voor de Canarische Eilanden, die tot hiertoe buiten deze regeling vielen.

In dit verband erkende CC-senator Fernando Clavijo dat gratis bus- en tramvervoer een eis was van alle politieke krachten op de Canarische Eilanden en van de burgers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *