9de Fería de Alimentos Canarios Los Cristianos

Fería de Alimentos Canarios Los Cristianos

Fería de Alimentos Canarios – “Canarisch Voedingssalon”

De jaarlijkse “Fería de Alimentos Canarios” gaat door 9 en 10 november te Los Cristianos.Dit jaar is de gigantische tent  te zien aan de haven van Los Cristianos bij Casa del Mar, waar de tunnel de twee stranden verbindt.Zaterdag 9 en zondag 10 november van 10u00 tot 20u00 kunt u proeven van de beste Canarische kazen, honing, canarische wijnen, koekjes, snoep, brood en gebak bereidt door Canarische banketbakkers.Dit “Canarisch voedingssalon” brengt niet alleen het beste van Tenerife , maar ook van de andere zes Canarische Eilanden.

Gofio en Geitenkazen

Proef zeker van de diverse geitenkazen, een Canarische specialiteit met subtiele variaties van smaak tussen de regio’s van de eilanden.Gofio, nog steeds belangrijk als voedingsmiddel, kan je hier ontdekken verwerkt in brood, gebak , of gewoon als basis voor een voedzame pap.

Wijn proeven op deze Fería

Ook de Canarische wijnen zijn ruimschoots vertegenwoordigt, met de 4 “Denominaciones de Origen de la isla de Tenerife” (afgekort D.O.), nl. Abona, Tacoronte-Acentejo, La Orotava en Güímar.

Fería de Alimentos Canarios – Waar en wanneer?

Zaterdag 9 en zondag 10 november 2013 vanaf 10u00 tot 20u00 aan het grote plein bij de Casa del Mar.Dit proef- en smaakfestijn wordt opgeluisterd door typsiche Canarische muziek gespeeld op traditionele instrumenten.Zorg dat je erbij bent dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…