Imoque Folklore Festival

Imoque Folklore Festival, San- Sebastian

Imoque Folklore Festival

Zaterdag 21 mei kan men vanaf 21u00 genieten van volksmuziek en dans aan de Plaza San Sebastian in La Caleta, de bekende plaats waar men ook elk jaar Oudejaarsavond viert.    

De folkloregroep Imoque zal dit jaar de sfeer van de jaren 20 laten herbeleven. Het is een onderdeel van het 2 maanden durende programma “Adeje Creativa”, met diverse culturele evenementen gedurende de maand mei en juni.

De toegang is gratis.

Imoque Festival

imoque Folklore Festival

Het III Imoque Folklore Festival is dit jaar onderverdeeld in twee delen.
Het eerste deel geeft het leven weer van net na de eerste wereldoorlog en de diverse veranderingen in de samenleving, zoals de democratisering van de auto, de film en de fotografie en de stijgende invloed van de pers. Tijdens de brutale jaren ’20 volgen veranderingen mekaar sneller op, oude waarden verliezen hun glans, vrouwen emanciperen… een intense periode tussen de twee wereldoorlogen. De waanzin verspreidt zich over de hele wereld, en natuurlijk ook in de Canarische Eilanden. Nieuwe trends, zoals de Fox-trot, la Habanera, de Bolero en de Tango, domineren de feesten in de hoofdsteden. 

Het tweede deel van de avond, met hedendaagse folklore, toont de invloed van de afgelopen decennia op de Canarische muziek en wordt gebracht door de Grupo Gaida afkomstig van Lanzarote.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke avond in een rustieke omgeving.

Hieronder een voorproefje 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…