Romería Valle San Lorenzo 2016

Romeria Valle San Lorenzo -

Romería Valle San Lorenzo 2016

De Romería Valle San Lorenzo 2016 is de oudste Romería van Arona en wordt jaarlijks gevierd ter ere van Nuestra Señora de Fátima en dit sinds 1957.

De patronale feesten beginnen zaterdag 7 mei en eindigen met de Romería op zondag 15 mei.

10u00 Aankondiging van de eredag voor la Virgen Nuestra Señora de Fátima met klokkengelui en een regen van confetti.Iglesia Valle San Lorenzo

10u30 Viering van de Heilige Mis van de Romeros, met het zingen van “Misa Canaria” door het Parochiaal koor. Aanbieden van voedsel dat aan Caritas zal worden geschonken.

12u00 De traditionele Romería die gaat tot aan het uitkijkpunt La Centinela. Bij aankomst, offering en traditionele zegen van de gemeente en haar inwoners.

16u00 Groot Dansfeest met de orkesten Chocolate en Pasion Gomera, aan de Plaza San Lorenzo.

[bctt tweet=”Het is een wandeling van méér dan 3 kilometers én bergop! ” username=”TenerifeTips”]

Lees hier wat een Romería is

Route van de Romería

De Romería vertrekt aan de parochie van San Lorenzo Mártir, langs de Calle La Cabezada, Calle San Lorenzo, Calle la Inmaculada, via TF-28 (vanaf de kruising met Avenida San Lorenzo tot aan de Mirador de la Centinela).
De terugtocht gaat via de TF-28, langs de  Calle Juana González González, Calle San Lorenzo tot de  Avenida San Lorenzo. Het is een wandeling van méér dan 3 kilometers én bergop! Dus voorzie aangepast schoeisel en wat drinken.

De processie bestaat uit meerdere praalwagens, versierd met palmbladeren en voortgetrokken door ossen. Het zijn eigenlijk een soort huifkarren, vanaf waar de Canariërs eten en drinken uitdelen aan de kijklustigen.Romeria Valle San Lorenzo 2015

Talrijke folklore groepen nemen deel aan deze bedevaart, dansen en zingen traditionele liederen, en zijn gekleed in de typische kleurrijke Canarische kostuums.

Eens aangekomen aan de Mirador de la Centinela schenken de gelovigen offers aan de Virgen de la Fátima en worden de inwoners gezegend.

Overige hoogtepunten van de patronale feesten

  • Donderdag 12 mei vanaf 21u00 Groot verkiezingsgala “Romera Mayor” met aansluitend Dansfeest met het orkest Los Ideales.
  • Vrijdagavond 13 mei vanaf 23u00 Groot Dansfeest met de orkesten Pasion Gomera en Deliciosa.
  • Zaterdag 14 mei vanaf 19u00 VI Festival folclórico (folklore festival) door de Dansschool “Que Si”, daarna omstreeks 22u00 Groot Dansfeest met de orkesten Proyecto Joven en Chocolate. 

Organisatie: Comisión de Fiestas de Valle San Lorenzo 2016.

Panoramisch uitzicht vanaf de Mirador de la Centinela

uitzicht Mirador de la Centinala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…