Isabella Rossellini komt naar de Canarische eilanden

Isabella Rossellini met monoloog op de Canarische eilanden
Foto: www.facebook.com/SegundaEstrellaALaIzquierda

Isabella Rossellini brengt ‘De glimlach van Darwin’ naar Canarische Eilanden, een monoloog vol humor en dieren

De Italiaanse actrice Isabella Rossellini opent op dinsdag 6 augustus 2024 de 3de editie van het theaterfestival Veranos del Taoro in Puerto de la Cruz (Tenerife) met de monoloog ‘De glimlach van Darwin’.

Hierin verkent ze op humoristische wijze de evolutietheorie en de relatie tussen mens en dier. De show reist ook naar het Pérez Galdós Theater in Las Palmas de Gran Canaria (3 augustus) en het Jameos del Agua Auditorium op Lanzarote (4 augustus).

Isabella Rossellini verzoent kunst en wetenschap in ‘De glimlach van Darwin’

Isabella Rossellini, dochter van actrice Ingrid Bergman en regisseur Roberto Rossellini, brengt deze zomer haar unieke monoloog ‘De glimlach van Darwin’ (Darwin’s Smile) naar de Canarische Eilanden. De show opent op 6 augustus het Veranos del Taoro theaterfestival in Tenerife en is ook te zien in Gran Canaria en Lanzarote.

Darwins boek inspireerde Isabella Rossellini

In het door haarzelf geschreven en door Muriel Mayette geregisseerde stuk verzoent Isabella Rossellini twee werelden die vaak als tegengesteld worden gezien: kunst en wetenschap.

Bij het lezen van Charles Darwins boek “Expressions of Emotions in Man and Animals” ontdekte de actrice dat de evolutie tussen mens en dier ook kan worden afgelezen aan de expressie van emoties en in de voorstelling onderzoekt ze hoe empathie ook noodzakelijk is voor het bestuderen van dierlijk gedrag.

De monoloog is tegelijkertijd een les over evolutie en acteren. Op humoristische wijze laat ze zien hoe acteren kan worden gebruikt om de mysterieuze aard van dieren en hun emoties te begrijpen. Daarbij speelt ze op het podium honden, katten, kippen, kalkoenen en natuurlijk Charles Darwin zelf.

Rijke carrière van Isabella Rossellini

Isabella Rossellini maakte in 1979 haar filmdebuut in ‘Il Prato’ van de gebroeders Taviani, maar bracht het grootste deel van haar carrière door in de Verenigde Staten, waar ze ook woont. Het gevarieerde programma van het Veranos del Taoro festival omvat naast haar monoloog ook cabaret, dans en gratis circusoptredens.

Dit unieke theaterstuk biedt buitenlandse bezoekers en expats op de Canarische Eilanden de kans om een beroemde actrice aan het werk te zien in een onderhoudende en leerzame voorstelling over de verbinding tussen mensen en dieren. Een must-see deze zomer! Bron

Korte intro video “Darwin’s Smile”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…