Autocaravans voor vakantieverhuur en prostitutie in Zuid-Tenerife

Autocaravans voor vakantieverhuur, soms illegaal

Autocaravans voor illegale verhuur en prostitutie op Tenerife

Door de huisvestingscrisis op de Canarische Eilanden zijn sommige mensen overgestapt op het wonen in autocaravans, terwijl anderen ze illegaal gebruiken voor verschillende doeleinden zoals verhuur en zelfs prostitutie.

Hoge huurprijzen en woningtekort

De stijgende huurprijzen en het gebrek aan beschikbare woningen maken het voor veel mensen onmogelijk om een betaalbare woning te vinden op Tenerife. Vooral in de gemeente Arona, waar veel werknemers hun toevlucht hebben gezocht tot autocaravans. In plaatsen zoals Los Cristianos, Playa de las Américas en de Avenida de Ámsterdam is er een toename van dit soort voertuigen te zien.

De gemeente Arona is zelf bezig om er in ieder geval achter te komen hoeveel caravans er zijn en wie de eigenaars zijn, in afwachting van een nieuwe regelgeving om de situatie onder controle te krijgen.

Misbruik van autocaravans

Volgens Juan Martín, voorzitter van A.C.A.T. Tenerife (de Vereniging van Gehomologeerde Autocaravans en Campers) , maken sommige eigenaren misbruik van het gebrek aan gemeentelijke verordeningen in Arona. Ze parkeren hun autocaravans op ongeschikte locaties, nemen de sleutels mee zodat ze niet kunnen worden verplaatst en verhuren ze illegaal als vakantieaccommodatie.

Hetzelfde probleem doet zich ook voor in Palma de Mallorca.

Bovendien zijn er berichten dat sommige autocaravans zelfs worden gebruikt voor prostitutie. Het gebrek aan duidelijke regelgeving wordt gezien als een van de oorzaken van deze problemen.

Verantwoord gebruik of een manier van leven

Desondanks zijn er ook mensen die op een verantwoorde manier in gecertificeerde autocaravans wonen en reizen, zoals het koppel Daniel Acosta en Nayra Mesa. In 2020 hebben ze hun appartement verruild voor een mobiele woning en genieten van dit leven en delen hun avonturen op de sociale media.

De lokale autoriteiten werken aan oplossingen voor de autocaravan-problematiek, waaronder het bieden van passende voorzieningen en het opstellen van duidelijke regels en handhavingsprotocollen.

Het is duidelijk dat de huidige situatie rond autocaravans op Tenerife complexe sociale en juridische uitdagingen met zich meebrengt. Een evenwichtige aanpak met duidelijke regels, handhaving en het bieden van geschikte voorzieningen lijkt noodzakelijk om zowel het welzijn van bewoners als de leefbaarheid voor de lokale gemeenschap te waarborgen. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…