Vanaf 12 juli rekent Jetairfly bagage toeslag

Jetairfly bagage toeslag van 8 euro per traject

Jetairfly bagage toeslag van 8 euro per traject

Jetairfly en Sunjets worden logischer… Tot op heden was de bagage inbegrepen in de prijs van een vliegticket, wat eigenlijk wou zeggen dat reizigers zonder bagage toch meebetaalden.

Vanaf 12 juli verandert deze situatie, reis je enkel met een handbagage, dan betaal je geen supplement. Passagiers die reizen met VIP Selection of Jetair betalen geen toeslag. 

De touroperator doet dit om zich aan te passen aan de marktsituatie. Dit maakt een juiste vergelijking mogelijk met andere luchtvaartmaatschappijen of online touroperators.

De maatregel heeft echter ook de bedoeling om de reizigers van hun bagagegebruik bewust te maken. Als ze minder bagage met zich meebrengen, genieten ze van betere prijzen. Tot op heden was de logica omgekeerd: je betaalt voor de bagage, ook al had je niets bij.

De toeslag voor bagage tot maximaal 20 kg bedraagt 8 euro per vlucht, dus 16 euro voor een retour.

Degenen die reeds geboekt hebben vóór 12 juli zullen geen toeslag moeten betalen op bagage tot 15 kg.

Bij Neckermann betalen reizigers al 14,95 euro voor extra bagage (naast handbagage) en dit sinds maart 2016.

De regeltjes over Jetairfly bagage

 • Belgen die vanaf 12 juli boeken bij TuiFly (of Sunjets) betalen een supplement van 8 euro per vlucht voor bagage tot maximum 20 kg.
 • Enkel de handbagage is inbegrepen in de ticketprijs (maximum 10 kg en maximum 55 x 40 x 20cm, maar het totaal mag nooit 115cm overschrijden). 
 • Reizen met Jetair of VIP Selection is zonder toeslag.
 • Reizigers die nog voor 12 juli een vliegtuigticket hebben geboekt (tot de lente van 2017) betalen geen toeslag op bagage tot 15 kg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

 1. Fernand schreef:

  Hoeveel betaald iemand die geboekt heeft voor 12 juli en die een bagage mee heeft die 18 kg weegt?

 2. harald Bracke schreef:

  Hallo Guy
  allemaal goed en wel maar denk dat dit bij veel reizigers een negatief effect heeft.
  Men wil op vakantie om te ontspannen. en de vakantie begint al met te boeken vindt ik. En dan wil ik mij niet stresseren met uit te zoeken waar het nu goedkoper is als je al die toeslagen er bij neemt.
  denk dat het veel beter zou zijn als de reisorganisators zouden werken met totaal prijzen. wie geen bagage meeneemt kan dan vermindering krijgen. vermoed dat dit voor de organisatie minder werk zou zijn . de klanten zouden zich op die manier minder bekocht voelen.
  mvg Harald

 3. Dag Harald,
  Het heeft allemaal te maken met concurrentie en prijzen die minder transparant worden… Ryanair is daar mee begonnen, op het eerste zicht heel goedkoop, maar als je alle extras meetelt valt dat wel tegen. Voor een weekendtrip kom je waarschijnlijk wel toe met alleen de handbagage. Anderzijds heeft Jetair zijn dossierkosten laten vallen, wat uiteindelijk betekent dat de meerprijs voor bagage vrij klein is.
  Nog een fijn weekend,
  Guy

 4. Hallo,
  Ik ben even gaan kijken op de site van Sunjets, blijkbaar tonen ze de extras pas bij het boeken.
  En als je maar voor een korte periode op vakantie gaat, dan kan handbagage voldoende zijn 🙂
  Veel plezier,
  Guy

 5. harald Bracke schreef:

  Toeslag ? voor iets dat mij logisch lijkt. Als je op reis gaat neem je toch bagage mee ! reinste bullshit gewoon geldklopperij. net zoals de stoelen op het vliegtuig ,als je samen boekt ga ik er van uit dat je ook samen zit op het vliegtuig! niet meegedaan aan die geldklopperij. Dus als ik straks iets tegen mijn vrouw wil zeggen op het vliegtuig die een aantal rijen verder zit zal ik moeten roepen naar haar. als ze willen dat ik niet roep moeten ze maar toeslag betalen.

 6. van der straeten schreef:

  beste
  wanneer u info over bijbetaling van bagage vind men niet op de site van sunjets dit zou verplicht vermeld moeten worden bij het totaal of het is een misleidende prijs,wie neemt nu een all in voor 14 dagen zonder bagage of hij zou zijn onderbroek eens moeten omdraaien en hem 2 keer aandoen

 7. Dag Lins,
  Ik ben even gaan kijken naar de website van Jetairfly.be en bij de FAQ staat dat enkel katten of honden meemogen:
  https://www.tuifly.be/nl/vragen
  De andere maatschappijen weet ik niet, best dat je zelf even de voorwaarden bekijkt op hun website.
  Veel succes,
  Guy

 8. Weet iemand hoe ik in godsnaam mijn dochtertje haar cavia mee kan nemen naar Tenerife? Ze is er bijzonder aan gehecht en het diertje ging tot op heden steeds mee met de auto op vakantie, met het vliegtuig is voor zover ik kan vinden op het internet een ander paar mouwen, toch hoop ik dat er een mogelijkheid is.
  Groetjes Lins

 9. Agnes,
  Je hebt groot gelijk… maar misschien is dat omdat ze anders die mooie ronde prijzen van 99,99 of 89,99 niet meer kunnen hanteren…
  Groeten,
  Guy

 10. van haecke agnes schreef:

  Eenvoudiger als je de vluchten 5 euro duurder maakt. Niemand zal dat voelen.
  Extra kost klinkt niet goed in de oren. Dus, klantenverlies !

Ook interessant om weten…