Kerstverlichting Santa Cruz

De hoofdstad Santa Cruz zal op donderdag 24 november de kerstverlichting ontsteken, onder meer een groot verlicht bord “Feliz Navidad” ter verwelkoming aan de brug over het gemeentelijk zwembad.

Kerstverlichting Santa Cruz

Santa Cruz schakelt om 02u00 de kerstverlichting uit

Twee uur ’s nachts. Dat is de tijd die het stadhuis van Santa Cruz heeft vastgelegd voor het doven van de kerstverlichting als energiebesparende maatregel.

Tot nu toe brandde de kerstverlichting de hele nacht door, en werd het met de openbare verlichting aan- en uitgezet. Op deze manier, zegt het raadslid voor Openbare Diensten, Carlos Tarife, besparen we ongeveer vijf uur. Tegenover deze maatregel staat dat het aantal lichtpunten in de hele gemeente is uitgebreid, zodat de totale investering in kerstverlichting ongeveer 780.000 euro bedraagt.

Het is de grootste investering in decoratieve elementen die de afgelopen jaren door het stadhuis is gedaan

In totaal zullen 1.228 motieven en bogen, 51.830 meter slingers en 59 vloerelementen in de stad worden tentoongesteld. Naast deze elementen zijn er drie nieuwigheden ten opzichte van voorgaande jaren. Er zal een grote kerstboom staan in het gebied rond het Plaza de la Candelaria, de verlichting in de vorm van tunnels op de Plaza Weyler en een bord dat een Feliz Navidad (vrolijk kerstfeest) wenst op de brug over het gemeentelijk zwembad bij de ingang van Santa Cruz.

Met betrekking tot de vorig jaar geïnstalleerde verlichting werden 207 bogen, 908 kerstmotieven op de lantaarnpalen, 29.000 meter slingers en 90 meter tunnels met ongeveer 30.000 leds geïnstalleerd. De investering bedroeg toen iets meer dan 300.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…