Lago Martiánez

Lago Martiánez Puerto de la Cruz

Lago Martiánez in Puerto de la Cruz

Lago Martiánez is een recreatiecomplex gelegen in Puerto de la Cruz, in het noorden van het eiland Tenerife. Met een onovertroffen uitzicht op de Atlantische Oceaan en de vulkaan El Teide.

Het is een complex van ongeveer 100.000 vierkante meter, bestaande uit een centraal kunstmatig meer met een reeks zwembaden, tuinen, terrassen, restaurants, enz. met als hoofdbestanddeel vulkanisch gesteente.

Het park werd midden jaren zeventig ontworpen door de bekende architect en kunstenaar van Lanzarote, César Manrique, die elementen van de traditionele Canarische architectuur en inheemse flora gebruikte in het complex.

Goed van Cultureel Belang

Lago Martiánez is uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang (Bien de Interés Cultural) in de categorie Historische Tuin (Jardín Histórico) en biedt een recreatiegebied voor alle leeftijden.

Vier zwembaden voor volwassenen en drie voor kinderen, allemaal omgeven door ligweiden met ligstoelen en parasols. Het complex omvat verschillende terrassen, kiosken, restaurants en, sinds 2006, een casino, allemaal om een perfecte dag van zon en zee compleet te maken.

Infrastructuur

Het recreatiecomplex Costa Martiánez of Lago Martiánez, zoals het in de volksmond heet, is een geheel van zwembaden aan zee, maar het is ook een tuin en een openluchtmuseum voor beeldhouwwerken. Een plek van ontspanning waar u kunt genieten van zon en water in een boeiende omgeving met een unieke architectuur en waar in alle hoeken kunst te zien is.

Om de morfologie van het complex beter te begrijpen, is het aangewezen om het complex in drie zones te verdelen, elk volgens hun oorspronkelijke datum van realisatie.

  • De eerste en oudste zone zijn de San Telmo zwembaden, gelegen aan de westkant en grenzend aan de bijbehorende hermitage.
  • Het tweede gebied bestaat uit Las Piscinas, beter bekend als Los Alisios, een reeks van drie zwembaden die het centrale deel van het complex uitmaken.
  • De derde zone, met een oppervlakte van meer dan 30.000 m2, omvat het meer dat zich bevindt in het oostelijke deel van het complex.

Openingstijden en prijzen


De prijs voor een ticket is 5,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen (tot 10 jaar). Voor inwoners van Puerto de la Cruz is de prijs 3,00 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen.

Lago Martiánez is geopend van maandag tot zondag, van 10u00 tot 19u00 tijdens de zomer, en van 10u00 tot 18u00 de rest van het jaar.

Lago Martiánez inkomprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *