Mirador de la Paloma – Adeje

Mirador de la Paloma Adeje

Simulatie van het toekomstige uitkijkpunt “Mirador de la Paloma” – Diario de Avisos

Mirador de La Paloma krijgt nieuwe toegangen en schaduwplekken.

Gemeente Adeje is druk bezig met het verbouwen en verbeteren van de Mirador de La Paloma, gelegen bij de kust van Playa de la Enramada. Het doel is om deze iconische plek nieuw leven in te blazen, aangezien deze zone momenteel eerder verwaarloosd is.

Het project heeft tot doel de schoonheid van deze populaire zone op te waarderen, gezien zijn bevoorrechte ligging naast de promenade en met een spectaculair uitzicht op zee en Playa de la Enramada.

Een van de belangrijke aspecten van het project is de het verbeteren van de toegankelijkheid en aanbieden van schaduwrijke plekken om het comfort van bezoekers te verbeteren.

Naast de aanleg van een toegankelijke route, worden tevens de bestrating, het meubilair en de verlichting vernieuwd en geoptimaliseerd.

Uitkijkpunt El Mirador de La Paloma

Het uitkijkpunt Mirador de La Paloma bevindt zich bij het gelijknamige voetgangerspad op de kruising met de Paseo de La Pedrera.

Het bevindt zich op een hoger gelegen rots en de huidige toegang via trappen is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Bovendien is de route beperkt en er wordt niet optimaal gebruik gemaakt van de morfologie van de heuvel, wat heeft geleid tot een onevenwichtig gebruik van de verharde zones.

Lees verder onder de foto

Zicht op de werken aan Mirador de la Paloma te Adeje, Tenerife

Het project

Het project stelt een oplossing voor die optimaal gebruik maakt van de vormen, reliëf en kleuren die de berg biedt. Er is een nieuwe toegankelijke route ontworpen die samenvalt met de huidige toegang, waarbij de trap is vervangen door een hellend vlak die de bestaande fysieke grenzen op de berg respecteert.

Ook is ernaar gestreefd de wandelroute in het terrein te verwerken, zodat de rotsen een hoofdrol spelen in het landschap en de aanleg van verhoogde voetpaden en balustrades wordt vermeden.

Aangepaste materialen

Wat de zonnebescherming betreft, is rekening gehouden met de oriëntatie van de zon en is gekozen voor een oplossing waarbij extra dure en moeilijk te onderhouden structuren worden vermeden. Aan één zijde van het panoramisch platform wordt een beschermende borstwering geplaatst, die tevens dient als zonwering voor een langgerekte bank op het onderste niveau.

Wat de gebruikte materialen betreft, is voor de bestrating gekozen voor doorlopend beton met granulaten in dezelfde kleur als de ondergrond. De verlichting wordt uitgevoerd met bakens in de grond en de leuningen en zonweringen worden uitgevoerd in sierbeton.

De nieuwe route heeft een helling van 6% en beschikt over twee rustpunten vooraleer het belangrijkste uitkijkpunt op de top van de rots te bereiken. Het eerste rustpunt biedt een adembenemend uitzicht op het strand van La Enramada (Playa de la Enramada), inclusief een comfortabele zitplek en schaduwrijke plaatsen. De route eindigt in een verhoogd horizontaal platform, waar de grenzen met de horizon versmelten.

Lees verder onder de foto

Simulatie zitplaatsen Mirador de la Paloma

Fiestas San Sebastián

Voor de bezoekers die op 20 januari komen genieten van het jaarlijkse feest van San Sebastián is het nieuwe uitkijkpunt goed nieuws! Zij kunnen op een meer comfortabele wijze het zegenen van de dieren in zee meemaken.

Conclusie

Om af te ronden kunnen we besluiten dat de Mirador de la Paloma een fantastische aanvulling is op het al prachtige landschap van Costa Adeje. Het biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op de omgeving, maar is ook toegankelijk en een aangename plek om te vertoeven.

Het is een plek waar men kan genieten van de adembenemende uitzichten en de overvloedige rust. In het kort, dankzij de Mirador de la Paloma is Costa Adeje nog mooier en aantrekkelijker geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…