Wijn van Güímar verkozen tot beste wijn 2023

Beste wijn 2023 verkozen

De Brumas de Ayosa Malvasía Aromática verkozen tot beste wijn van de Canarische Eilanden

De wijn Brumas de Ayosa Malvasía Aromática, geproduceerd door SAT 9036 Viticultores de la Comarca de Güímar (Tenerife), heeft de prijs gekregen voor de Beste Wijn van de Canarische Eilanden 2023 in het Concurso Oficial Agrocanarias, georganiseerd door het Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria (ICCA).

Dit werd vandaag bekendgemaakt door Alicia Vanoostende, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden, en Basilio Pérez, directeur van het ICCA, na de beslissing van de jury in een editie waaraan 178 wijnmonsters van producenten met oorsprongsbenaming (D.O.) deelnamen, allen geproduceerd en gebotteld in de archipel.

Wat de prijzen betreft, ging de speciale onderscheiding voor Beste Imago en Presentatie 2023 naar de wijn Lágrimas de Malvasía Barrica, in de categorie jonge droge witte wijnen en wijnen met vatgisting, van de D.O. Lanzarote, geproduceerd door Producciones Arraez Bravo S.L.

Gouden en andere medailles

De Gouden Medaille en Beste Biologische Wijn van de Canarische Eilanden 2023 werd toegekend aan Ferrera Albillo Criollo, in de categorie jonge droge witte wijnen en op vat gegiste wijnen, van de D.O. Canarische Eilanden, geproduceerd door Bodegas Ferrera S.L.

De Grand Gold Medaille en Beste Wijn van de Canarische Eilanden, gekozen door oenologen, ging ten slotte naar Pico Cho Marcial Tinto, in de categorie jonge rode wijnen en rode wijnen van vatgisting, van de D.O. Canarische Eilanden, geproduceerd door SAT 9036 Viticultores de la Comarca de Güímar.

De deskundige jury, bestaande uit twintig gerenommeerde proevers, waaronder gastronomische journalisten uit Spanje en het Verenigd Koninkrijk, heeft maar liefst 174 verschillende wijnen beoordeeld. Het ging om 64 jonge droge witte wijnen en vaatgegiste witte wijnen, 57 jonge rode wijnen en vaatgegiste rode wijnen, 27 halfzoete wijnen, 3 zoete wijnen, 2 zoete Malvasía-wijnen, 14 droge rosés, 1 theewijn, 3 mousserende wijnen en 6 crianza-wijnen. Iedere wijn werd nauwkeurig onderzocht en getest op diverse aspecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…