Los Abrigos

Laden Events

← Terug naar Events

Los Abrigos

+ Google Maps
Calle La Marina
Los Abrigos, Santa Cruz de Tenerife Spanje

Los Abrigos

Het dorp Los Abrigos maakt deel uit van Granadilla de Abona, op het eiland Tenerife.De baai van Los Abrigos

Het is een kustdorp gelegen op bijna 15 kilometer van Granadilla en beslaat een oppervlakte van ongeveer 6,52 km² en herbergt het beschermde natuurgebied van de Montaña Roja.

Los Abrigos is vooral gekend voor de vele visrestaurants, waar de vers gevangen vis heerlijk wordt klaargemaakt.

Het wordt gevormd door de traditionele kern van Los Abrigos en door de urbanisaties van La Mareta en La Tejita, evenals de residentie Sotavento.

Het dorp telt een lagere school (Centro de Enseñanza Infantil), een maatschappelijk en sociaal centrum, de parochiekerk van San Blas, een postkantoor, een apotheek, verschillende banken, openbare pleinen, kinderparken, maar ook diverse bars, vele visrestaurants en winkels.

Verschillende stranden

Los Abrigos telt een aantal stranden, nl. Playa Chica, La Mareta, del Horno of El Confital en het strand aan de Montaña Roja. Het meest populaire strand is de Playa La Tejita, een strand van een kilometer lang en ongeveer 33 meter breed  en aangepast voor liefhebbers van nudisme (naaktstrand).

Vele Visrestaurants

Het vissersdorpje is bekend voor zijn vele restaurants, voornamelijk verse vis. Hier kan je gezellig kuieren en aansluitend heerlijke tafelen. 

Je moet zeker de lokale vissoorten uitproberen, zoals alfonsiño, vieja, sama, cherne, abadejo, sardinas en caballas, choco enz…  

De Montaña Roja

Een opvallend herkenningspunt is de Montaña Roja, een vulkanische krater van roodachtig zand, deels gekloofd  door de erosieve werking van de zee.

De Rode berg werd verklaard tot “Reserva Natural Especial”.

Los Abrigos zonsondergang
  • Er zijn geen resultaten gevonden.