Laden Events

← Terug naar Events

Magma Arte & Congresos

+ Google Maps
Avda. Los Pueblos, s/n
Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife 38660 Spanje

Magma Arte & Congresos Costa Adeje

Magma Arte & Congresos is een multifunctioneel gebouw dat kan worden ingezet als een congres- of congrescentrum en ook als locatie voor culturele activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten van moderne muziek, klassieke muziek, theater en opera.

Deze veelzijdigheid is niet alleen te danken aan de verschillende ruimtes die het in zichzelf integreert, maar ook omdat het ontwerp de mogelijkheid biedt om de ruimtes te verdelen met behulp van mobiele panelen om zich aan te passen aan de precieze behoeften van de organisator. Magma Arte & Congresos werd officieel ingehuldigd door zijne Majesteit de Koning en Koningin van Spanje op 22 november 2005.

De infrastructuur van 22.000 vierkante meter, het werk van de lokale architecten AMP architecten (Artengo, Martín en Pastrana) betrof een investering van 30 miljoen euro. Het gebouw bestaat uit twaalf betonnen monolieten, enkele van de grootte van kleine gebouwen, die een ruige omheining vormen zoals een Stonehenge of de bastions van een fort, en die de golvende volumes van de daken vasthouden.

Abstracte en lichte vormen afgewerkt met vezelcement en zinkpanelen. In het ontwerp wordt het beton gecombineerd met de chasnera-steen (een vulkanisch gesteente met duidelijke kleuring typisch voor dit gebied) dat door de makers wordt geïnterpreteerd als een vulkaanuitbarsting.

Daarnaast simuleren de verschillende golvende vormen van het dak, de golven van de zee.

Het gebouw krijgt natuurlijk daglicht en ventilatie dankzij verschillende open zuilen gericht op het noorden. Sinds februari 2014 wordt dit gebouw beheerd door de Society Blue Marketing Events S.L. en dit voor een periode van 20 jaar. (2014-2034).

Website hier.

Magma Arte & Congresos - Congres centrum Costa Adeje
  • Er zijn geen resultaten gevonden.