Macaronesian Gin uit de Canarische eilanden

Macaronesian Gin van de Canarische eilanden

Macaronesian Gin: een opkomende merk uit de Canarische Eilanden

Deze premium drank, geproduceerd op de Canarische Eilanden, verovert nationale en internationale markten met een jaarlijkse verkoop van 8.000 dozen van 8,4 liter.

In mei vorig jaar heeft de Varma-groep een samenwerking gestart met Destilería Santa Cruz, een gerenommeerd bedrijf uit de Canarische Eilanden, om hun assortiment sterke dranken te distribueren. Een van de pronkstukken in dit assortiment is de Macaronesian Gin, die wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteit en unieke smaak.

Ondanks slechts 10 jaar in de markt te zijn, is de Macaronesian Gin uitgegroeid tot een van de meest erkende merken internationaal, met een jaarlijkse verkoop van 8.000 dozen van 8,4 liter => 67.200 liter.

Een strategische samenwerking

De overeenkomst met Destilerías Santa Cruz, gevestigd in het Polígono de Güímar op Tenerife, waarborgt de authenticiteit en het 100% Canarische karakter van deze opkomende gin.

Carlos Peralta, algemeen directeur van Varma, benadrukt dat de Macaronesian Gin een waardevolle toevoeging is aan het gin-segment van de groep. Hij onderstreept dat het premiumsegment voor sterke dranken een snelle groei doormaakt, met een stijging van 20,1% in 2022. We zijn ervan overtuigd dat zowel het nationale als internationale publiek enthousiast zal zijn over Macaronesian Gin, dankzij de reeds gevestigde reputatie op de Canarische Eilanden.

Een unieke kans voor Destilería Santa Cruz

Diego Rómbola, algemeen directeur van Destilería Santa Cruz, noemt deze samenwerking een unieke kans om de Macaronesian Gin te laten uitgroeien tot de ambassadeur van de Canarische Eilanden wereldwijd.

Over Macaronesian Gin – Een Canarische delicatesse

Macaronesian Gin, afkomstig van de prachtige Canarische Eilanden, is veel meer dan alleen een premium gin; het is een ware culinaire ervaring. Deze opvallende gin onderscheidt zich door zijn zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten en unieke bereidingswijze.

Vulkanisch galerijwater

Macaronesische Gin wordt gemaakt met extreem zuiver water uit vulkanische galerijen op de Canarische Eilanden. Dit water wordt druppelsgewijs gefilterd door het vulkanisch gesteente, dat wordt gekenmerkt door een hoge poreusheid en rijk is aan lichte mineralen die een bevochtigend effect op het gehemelte hebben, waardoor het zeer aangenaam is door het gewicht van de alcohol te verzachten en zeer geschikt is om te mengen met Premium tonics.

Laurier bos

Dit type subtropisch nevelwoud is typisch voor vochtige en warme plaatsen. Het milde klimaat zorgt voor een grote biologische activiteit, met meer dan twintig boomsoorten en een grote verscheidenheid aan flora en plantensoorten zoals de jeneverbes, het belangrijkste botanische bestanddeel van Macaronesische Gin.

De botanische ingrediënten die de basis vormen van deze exquise Gin worden op traditionele wijze gewonnen op de eilanden van Macaronesië (Azoren, Madeira, Ilhas Selvagens, de Canarische eilanden en de Kaapverdische eilanden):

  • jeneverbes
  • kardemom
  • angelica wortel, ook genoemd engelwortel
  • zoethout
  • citroenschil en sinaasappelschil
  • andere botanische ingrediënten van topkwaliteit

Deze infusie is het belangrijkste geheim van de meester blender.

De verpakking – een fles gin 70cl

Macaronesian Gin wordt geleverd in een klassieke en traditionele fles, vervaardigd uit organisch materiaal op basis van klei en ecologische kleurstoffen. De essentiële ingrediënten van aarde en klei worden gebakken op een temperatuur van meer dan 1200 graden, garanderen de non-filtratie en zuiverheid van deze Gin. Een exclusieve synthetische kurk sluit de fles hermetisch af en heeft geen invloed op de kwaliteit van het product, omdat deze niet verkleurt of afgeeft.

Een fles bevat 70 cl gin en de prijzen variëren van 17 tot 30 euro per stuk en is verkrijgbaar online of uit voorraad bij een speciaalzaak of warenhuis.

Macaronesian Gin, een evenwichtige Gin qua aroma en smaak

Macaronesian Gin is een gin van topkwaliteit, waarbij de aroma’s en smaken van de botanische basisproducten centraal staan.

De gin wordt gekenmerkt door een zeer frisse en vochtinbrengende smaak, die duidelijk verschilt van de traditionele London Dry of droge gin.

Met een alcoholgehalte van 40 graden biedt deze Premium distillaat een aangename mondbeleving, waarbij de smaken van de botanische ingrediënten de boventoon voeren, zonder dat het een overheersend alcoholisch gevoel geeft. Dit zorgt voor een uitstekende balans in de smaaksensatie.

De bereidingswijze van Macaronesian Gin is evenzeer indrukwekkend. De distillatie gebeurt in kleine batches, zorgvuldig gecontroleerd door ervaren ambachtslieden. Het resultaat is een gin met een uitgebalanceerd smaakprofiel dat de complexiteit van de gebruikte botanicals volledig tot zijn recht laat komen.

Drie soorten Macaronesian Gin

Lees het vervolg van het artikel onder de video

Pablo Corral, de hoofd-bartender van Faro Chill Art

Macaronesian White

Macaronesian White is het sterproduct en is de eerste Premium Gin van de Canarische Eilanden.

De stranden, de zee en het Canarisch klimaat waren de inspiratie om een unieke gin met attitude en elegantie te creëren.

De samensmelting van botanische planten die op de Macaronesische Eilanden worden geoogst en water uit vulkanische galerijen op de Canarische Eilanden maken van Macaronesian een evenwichtige Gin, gemakkelijk te combineren met premium tonic en citrus, casual en zacht in de mond.

Macaronesian White Gin is de eerste gin van de Canarische Eilanden die een prijs heeft gewonnen op de International Wine & Spirit Competition in Londen, waar het twee jaar na mekaar de Silver Outstanding Award heeft ontvangen, en de bronzen medaille op de San Francisco World Spirit Competition.

Proefnotitie

Een verfijnde neus die opent met heldere citrusaroma’s en subtiele aardse tonen. De intensiteit bouwt zich op in de mond met zuivere den en vleugjes cassiakruid, wat resulteert in een perfecte balans en een indrukwekkende afdronk..

Macaronesian Eternal Spring

Macaronesian Eternal Spring is geboren met een persoonlijkheid die geworteld is in de Eeuwige Lente van de Canarische Eilanden.

De zoete smaak van rijpe aardbeien en een verscheidenheid aan bloemen-essences zijn verweven met een voortreffelijk distillaat verkregen uit fijne graankorrels.

De harmonie op de tong is zacht, fris en elegant; het maakt gebruik van het beste van traditionele gin en is doordrenkt met wilde aardbeien, waardoor een distillaat met zoete accenten ontstaat dat zich uitstekend leent om te mengen met citrusvruchten, premium tonic en rode vruchten.

Macaronesian Brownie

Macaronesian Brownie Cream werd geboren als een nieuw recept door de Premium Gin te combineren met de heerlijkheid van chocolade.

Een exotische en overheerlijke Brownie Cream die is ontworpen om de smaakpapillen te verwennen en betoverd te worden door pure chocolade. De Macaronesian Brownie Cream wordt met uiterste zorg en in kleine batches geproduceerd, bijna volgens een ambachtelijke methode.

De cacao die voor de productie wordt gebruikt, wordt geselecteerd volgens strenge kwaliteitsnormen om de creatie van een uniek product te garanderen dat de echte en intense smaak van chocolade oproept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…