De stem achter de iconische Mercadona-jingle

Mercadona jingle - Bananen in supermarkt met wazige achtergrond.

Onthulling uit de entertainmentwereld

Mamen García, vooral bekend van haar rollen in films, theater en televisieseries zoals “La que se avecina”, “Escenas de matrimonio” en “Señoras Del Hampa”, blijkt de verrassende stem te zijn achter de beroemde Mercadona-jingle die al meer dan drie decennia lang door miljoenen klanten wordt meegezongen.

In een recent interview met Cadena Ser, onthulde Mamen García dat zij in 1986 de iconische “Mercadooona, Mercadona” tune opnam, waarvoor ze destijds een bescheiden bedrag van “40 euro, oftewel 10.000 pesetas” ontving.

Een blijvend succes zonder verdere vergoeding

Vrouw denkt na, bloemenblouse, bril.
Mamen Garcia – Wikipedia

Hoewel de melodie nog steeds te horen is in de gangpaden van de supermarktketen, heeft de actrice sindsdien geen verdere inkomsten ontvangen voor haar bijdrage.

Mamen García uitte haar verbazing over de duurzaamheid van de jingle: “Het is ongelooflijk dat het nog steeds wordt gespeeld.”

Dit feit is grotendeels onbekend bij veel fans van “La que se avecina”, aangezien Mamen García ervoor kiest dit aspect van haar carrière niet te benadrukken.

“Ik hou er niet van om het te adverteren, omdat ze het toch niet nodig hebben”, zei ze tijdens het interview.

De kracht van een eenvoudige melodie

Mamen García herinnerde zich ook haar tijd in een opnamestudio in Valencia, waar ze naast de Mercadona-jingle verschillende andere jingles opnam, waaronder kerstthema’s. Ze uitte haar verbazing over de blijvende impact van haar werk.

Op YouTube zijn er duizenden versies van die Mercadona-jingle. Dit illustreert de diepe indruk die haar korte, maar effectieve bijdrage heeft achtergelaten in de reclamewereld en bij consumenten, iets wat haar nog steeds verbaast en waar ze trots op is wanneer mensen haar vragen het deuntje te neuriën.

Beluister de Mercadona-jingle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…