Campagne “Tapones Solidarios”

Tapones Solidarios Adeje

“Tapones Solidarios” – Actie verzamel dopjes

De vereniging Iraitza in samenwerking met de gemeente Adeje startte deze week met de campagne “Tapones Solidarios“. Het doel is om mensen met een beperkte mobiliteit te helpen door het verzamelen van dopjes allerlei.

Diverse verenigingen van Adeje helpen mee om dopjes van flessen en andere verpakkingen bijeen te brengen om te recycleren.

Het idee om solidariteit en kunst te versmelten kwam van Adeje Convivencia Diez, tegelijkertijd maakt men de bevolking meer bewust van het belang van duurzaamheid en recycleren.

“Tapones solidarios. Entre todos podemos hacer mucho”

Solidair met dopjes. Samen kunnen we veel” met deze slogan startte deze week de campagne. Op strategische plaatsen werden speciale “containers” geplaatst door de gemeente Adeje (o.a. in het Centro Cultural, het CDTCA, de sportcentra…).

Op die manier kan iedereen zijn “dopje” bijdragen. Later worden deze dopjes naar de “bol van solidariteit” gebracht aan El Cerco.

Woensdag 25 september vulde men de eerste keer deze metalen bol in het bijzijn van burgemeester José Miguel Rodríguez Fraga en de afgevaardigden van de vereniging Iraitza, Juan Manuel Fránquiz en Pilar Hernández.

De burgemeester van Adeje vult de "bol"
De Burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, vult de “bol” met de eerste dopjes

Grote metalen bol

Aanwezigen bij de eerste vulling met Tapones Solidarios


Op de hoek van El Cerco, waar vroeger het standbeeld stond van Mencey Tinerfe El Grande, staat nu een grote smeedijzeren bol van 3 meter diameter, gemaakt door Juan Antonio Hernández.

Door het vullen van deze grote metalen bol met de kleurrijke dopjes ontstaat een uniek kunstwerk waar iedereen heeft aan meegewerkt.

Mencey Tinerfe El Grande, één van de Guanchen koningen, verhuisde naar het ronde punt bij het sportcentrum van Adeje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…