TLP Day Tacoronte – technologie en nieuwste trends

TLP Day Tacoronte

TLP Day Tacoronte – Een dag vol technologie en entertainment

Op zaterdag 25 mei 2024 keert het populaire evenement TLP Tenerife terug naar Tacoronte voor een speciale editie: TLP Day. Van 12u00 tot 21u00 kunnen bezoekers van alle leeftijden gratis genieten van een breed aanbod aan technologie-gerelateerde activiteiten op de Plaza de la Estación.

Idaira Febles, directeur van TLP Tenerife, licht toe: “Ons team kijkt er enorm naar uit om TLP weer naar Tacoronte te brengen.” De laatste keer was in 2019 met TLP Weekend. Nu komt het evenement terug in een compacte vorm van één dag vol educatieve en entertainende activiteiten rondom technologie en nieuwe trends.

Esports toernooien en competities

Esports liefhebbers komen volop aan hun trekken met toernooien in games als Valorant, EA Sports FC24, Tekken 8 en meer. Ook vindt er een fysieke stop plaats van het Pokémon Midseason Showdown toernooi, als onderdeel van het grotere TLP Championship in aanloop naar het volledige evenement in september.

K-pop en cosplay in de schijnwerpers

Twee populaire trends onder jongeren die niet mogen ontbreken zijn K-pop en cosplay. Bezoekers kunnen genieten van K-pop dance optredens en meedoen aan cosplay wedstrijden, waarbij ze zich verkleden als hun favoriete fictieve personages.

Workshops en duurzaamheid

Om jong talent te stimuleren worden er verschillende workshops aangeboden, waaronder een introductie in robotica. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn door middel van speciale activiteiten.

Voor elk wat wils

TLP Day Tacoronte maakt deel uit van het Tacoronte NextGen initiatief, dat technologie dichter bij jongeren en gezinnen wil brengen via een mix van ontspanning, reflectie en educatie.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld lezingen bijwonen over kunstmatige intelligentie (zaterdag 11 mei), professionals ontmoeten, interactieve exposities bekijken en deelnemen aan een hackathon (zaterdag 18 mei) om duurzame projecten te bedenken.

Of je nu een fervent gamer bent, K-pop fan, cosplay liefhebber of gewoon geïnteresseerd bent in technologie – TLP Day Tacoronte biedt voor ieder wat wils in een veilige en leuke omgeving voor het hele gezin. Mis deze unieke kans niet en kom langs op 25 mei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…