Uitbreiding tramlijn 2 start in 2024

Uitbreiding tramlijn op Tenerife

Uitbreiding tramlijn 2 aangekondigt door Rosa Dávila

President van het Cabildo, Rosa Dávila, heeft aangekondigd dat de uitbreidingswerken van Lijn 2 van de tram in 2024 van start zullen gaan. De noodzaak om met de werken te beginnen komt voort uit het feit dat de goedkeuring van de milieubeoordeling volgend jaar verloopt.

De uitbreiding zal de lijn 2 verbinden met Muñeco de Nieve in La Gallega en vormt de eerste fase van het project om de tram door de Avenida de Los Majuelos te laten rijden.

Lees hier over de app TranviaOnline die de bezetting van de tram in realtime aangeeft.

De trein, oplossing mobiliteitsproblemen?

Rosa Dávila benadrukt de noodzaak om de spoorwegprojecten op het eiland te bevorderen als oplossing voor mobiliteitsproblemen.

Ze legt de nadruk op de noodzaak om treinverbindingen van de zuidelijke naar de noordelijke kant van het eiland te realiseren. Ze bekritiseert het vorige PSOE-bestuur voor het stilleggen van deze projecten en benadrukt dat de steun van Coalición Canaria aan de investituur van Pedro Sánchez de mogelijkheid biedt om het spoorwegproject alsnog te verwezenlijken.

Collectief vervoer voor hotelpersoneel

Wat betreft andere mobiliteitsmaatregelen heeft de Cabildo van Tenerife een overeenkomst bereikt met de hotelsector van Tenerife om collectief vervoer te implementeren dat ten goede komt aan werknemers van tien hotels in het zuiden van het eiland.

Tramwerknemers gaan opnieuw in staking

Tramwerknemers hebben besloten opnieuw in staking te gaan, omdat ze beweren dat er geen interesse is van de eilandregering en het openbare bedrijf Metropolitano de Tenerife om het gebruik van siliciumdioxide (een kankerverwekkende stof) voor het remmen van de tram te vervangen.

Ongenoegen over plannen rond uitbreiding tramlijn 2


Het Frente Cívico del Distrito Suroeste in Santa Cruz de Tenerife uit zijn ongenoegen over de officiële aankondiging van de uitbreiding van tramlijn 2 naar La Gallega in 2024.

De associatie, bestaande uit buurtverenigingen en sociale en commerciële entiteiten, veroordeelt de haast van de autoriteiten om het traject langs de Avenida de Los Majuelos te bepalen. Ze benadrukken de nervositeit over de uitbreiding naar La Gallega en bekritiseren het eenzijdige enquêtesysteem en de politieke strategie die zakelijke belangen bevordert.

Het Frente Cívico beklaagt het gebrek aan luisteren naar betrokken partijen en beschuldigt de autoriteiten van politieke onwil om de tram langs de Avenida de los Majuelos door te drukken, zelfs ten koste van gewelddadige onderdrukking van de oppositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…