Santa Cruz viert Kerst met bijna 41.000 kerstrozen

41000 kerstrozen worden aangeplant in Santa Cruz
Kerstrozen in Santa Cruz / CanariasNoticias.es

Kerstmis komt tot leven met een kleurrijke bloemenzee van 41.000 kerstrozen

Het stadsbestuur van Santa Cruz de Tenerife, onder leiding van burgemeester José Manuel Bermúdez en verantwoordelijk voor Openbare Diensten, Carlos Tarife, lanceert op vrijdag 17 november de feestelijke campagne voor de aanplanting van kerstrozen. Deze prachtige bloemenzee zal de stad gedurende de hele maand december sieren, met in totaal ongeveer 41.000 rode, witte en roze kerstrozen.

Burgemeester José Manuel Bermúdez benadrukte het belang van deze traditie, die elk jaar de stad transformeert en verfraait tijdens de feestdagen. Hij roept de inwoners op om bij te dragen aan het behoud ervan, zodat Santa Cruz er tijdens de kerstperiode zo feestelijk mogelijk uitziet, tot vreugde van zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Dit jaar worden bijna 41.000 kerstrozen geplant, wat een investering van 68.497 euro betekent.

De aanplanting begint aan het Park

De aanplanting begint met de Bloemenklok (Reloj de Flores) in het Garcia Sanabria Park. In de week van 20 tot 24 november worden verschillende gebieden aangedaan, waaronder de Plaza del Chicharro, calle El Pilar, calle Villalba Hervás, Plaza de San Francisco, Plaza del Príncipe, Plaza del Puente Galcerán, Plaza Arozena Paredes, Plaza del Patriotismo, Plaza de Weyler en calle Suárez Guerra.

De daaropvolgende week komen volgende gebieden aan bod: Rambla de Pulido, het Garcia Sanabria Park, Plaza 25 de Julio, calle Antonio Domínguez Alfonso, Plaza de la República Dominicana, de wijk la Victoria en de Plaza Pedro Schwartz.

In de weken daarna gaat de aanplant verder op de Avenida de Los Reyes Católicos, Avenida de Las Asuncionistas en de Ramblas van Santa Cruz, om uiteindelijk te eindigen in de verticale tuinen van de Plaza de España, Avenida de Los Príncipes en andere wijken zoals El Sobradillo, Barranco Grande, La Gallega, San Andrés, Ofra, Tío Pino, La Salud, enzovoort.

De campagne voor de aanplant zal worden uitgevoerd door een technicus, een supervisor, zes medewerkers en een chauffeur. Opmerkelijk is dat het contract voor de levering van de 41.000 kerstrozen is toegekend aan het bedrijf Geranios de Tenerife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…