Dabiz Muñoz betaalt boete voor ‘food truck’ op Tenerife

Dabiz Muños - Food Truck Pollos Muñoz
De Food Truck van Dabiz Muñoz wordt opgesteld op het plein voor El Corte Inglés

Dabiz Muñoz betaalt boete voor ‘food truck’ op Tenerife, maar voertuig heeft nog steeds geen verzekering

De beroemde chef-kok Dabiz Muñoz heeft gisteren 25 april 2024, de boete van 1.500 euro betaald voor zijn ‘food truck’ op Tenerife, die zonder verzekering rondreed. De politie had de wagen dinsdag aan de kant gezet en in beslag genomen. Na betaling van de boete en de gemeentelijke opslagkosten van bijna 90 euro, kon het voertuig weer worden opgehaald.

Food truck weer op centrale locatie

Volgens het bedrijf van de kok ging het om een administratieve kwestie die inmiddels is opgelost. “Onze plannen zijn op geen enkele manier verstoord”, lieten ze weten. De food truck staat nu op het plein bij El Corte Inglés in het centrum van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

“Onze plannen zijn op geen enkele manier verstoord”, liet Dabiz Muñoz weten

Hoewel er een verzekeringspolis en betalingsbewijs werden overhandigd, bevestigden politiebronnen dat de verzekering nog steeds niet is geregistreerd in de database van de Spaanse Rijksdienst voor het Wegverkeer (DGT). Dit betekent dat de food truck opnieuw beboet kan worden, zelfs als deze niet rondrijdt.

Lees op deze pagina welke gerechten je kan degusteren bij Pollos Muñoz.

Onduidelijkheid over verzekeringsstatus

Het is vooralsnog onduidelijk waarom de verzekering van de food truck van Dabiz Muñoz niet correct geregistreerd staat. Mogelijk gaat het inderdaad om een administratief probleem dat nog moet worden rechtgezet. Tot die tijd loopt het voertuig echter het risico op nieuwe boetes.

Het is opvallend dat een bekend bedrijf als dat van sterrenchef Dabiz Muñoz in de fout gaat met zoiets essentieels als een verzekering voor een bedrijfsvoertuig. Hopelijk wordt de kwestie snel opgelost, zodat de food truck zonder problemen kan blijven opereren op Tenerife. Het zou zonde zijn als bureaucratische obstakels de culinaire plannen van Dabiz Muñoz op het eiland in de weg zouden staan. Bron

Wat was er gebeurd?

Politie Santa Cruz de Tenerife legt ‘food truck’ Dabiz Muñoz aan de ketting

De beroemde chef Dabiz Muñoz had een probleempje met z’n gloednieuwe ‘food truck’ op Tenerife. De Pollos Muñoz, het rijdende kiprestaurant van GoXO, werd afgelopen dinsdag 23 april rond 12u30 tegengehouden door de politie van Santa Cruz, omdat de verzekeringspapieren niet in orde bleken te zijn. Daarbovenop was de ’te lang’ sticker op de zijkant van de truck nogal versleten. Dubbel pech dus.

De bedoeling was dat de ‘food truck’ op 29 april zou neerstrijken op het plein van El Corte Inglés. Daar zou die dan tot 16 juni z’n vernieuwende menu serveren aan de hongerige klanten. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…