Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Food Truck Dabiz Muñoz op Tenerife

maandag 29 april tot zondag 16 juni

Foodtruck Dabiz Muñoz 3-sterrenchef

Dabiz Muñoz “Kippen Food Truck” op Tenerife

Vanaf maandag 29 april tot en met zondag 16 juni 2024 krijgt Tenerife een speciale culinaire traktatie, namelijk de “kippen Food Truck” van de bekende chef Dabiz Muñoz. Dit gastronomische avontuur, genaamd Pollos Muñoz (kippen van Muñoz), zal zijn plek vinden op het plein naast El Corte Inglés aan de Avenida Tres de Mayo. De truck brengt een stukje Madrid naar het eiland, met Dabiz Muñoz zijn kenmerkende draai aan klassieke kipgerechten.

Een culinaire sensatie op wielen

Dabiz Muñoz, wiens culinaire kunsten alom geprezen worden, beschrijft zijn project als “sappig, smaakvol en extreem krokant”. Een van de hoogtepunten van het menu is de chicken waffle: een gerecht waarbij de kip extra krokant wordt gefrituurd na een marinade in pekel, geserveerd met cheddar kaas. Deze unieke combinatie belooft een ware smaaksensatie te zijn voor zowel de lokale bewoners als toeristen op het eiland. Lees meer over Gastronomie op Tenerife.

Van Gran Canaria naar Tenerife

De aanwezigheid van Pollos Muñoz in Tenerife is een niet te missen kans voor liefhebbers van goede kipgerechten. Het project, dat momenteel te vinden is bij El Corte Inglés in Mesa y López, Las Palmas, Gran Canaria belooft een culinaire ervaring die zowel innovatief als traditioneel is. Mis deze tijdelijke attractie niet en laat je verrassen door de unieke smaken die Dabiz Muñoz naar het eiland brengt.

De gerechten en hun prijzen

  • Chicken waffle/Kipwafel: kipfilet van scharrelkip gemarineerd in pekel en extra krokant gebakken, met cheddar, pittige mayo, yuzu met ketchup, krokante bacon en augurk. Voor 17,50 euro.
  • Chicken burger/Kippenburger: scharrelkipfilet gemarineerd in pekel en extra krokant gebakken, gouda kaas, buffelsaus chipotle en paprika van La Vera met Japanse tartaar en rucola. Voor 16,50 euro.
  • Alitas de pollo/Kippevleugels: scharrelkipvleugels met zoetzure saus van citroengras, truffel emulsie en sesam. Voor 12 euro.
  • Papas rejillas + limoen en tajín: geserveerd met een saus naar keuze. Voor 5,50 euro.
  • Tarta de queso de La Pedroche/kaastaart: La Pedroche kaastaart met Sichuan peper. Voor 11 euro.
  • Bizcocho fluido/Vloeibare biscuittaart: 70% Belgische pure chocolade met biscuitroom gedrenkt in melk, karamel, vanille slagroom en yuzu. Voor 11 euro.
Food Truck Dabiz Muñoz menu
Pollos Muñoz
Av. Tres de Mayo, 7
Santa Cruz,38003Spanje

Ook interessant om weten…