Walvissen spotten bij Santiago del Teide

Walvissen spotten bij Santiago del Teide

Santiago del Teide: Dé plek in Tenerife om dolfijnen- en walvissen te zien

Gelegen aan de westkust van het eiland Tenerife, biedt Santiago del Teide een unieke ervaring op het gebied van walvis- en dolfijnspotten. Het is erkend als het Primer Santuario de Ballenas (eerste walvissensanctuarium) van Europa, en staat bekend om zijn voortdurende toewijding aan duurzaamheid en maritieme biodiversiteit.

De indrukwekkende kustlijn met de kliffen van Los Gigantes

Langs de kustlijn van Santiago del Teide strekt zich een adembenemend landschap uit, gedomineerd door de imposante kliffen van Los Gigantes. Dit maritieme landschap biedt een onbeschrijfelijke schoonheid. De ZEC Franja Marina Teno Rasca, gelegen in de gemeente, werd in 2021 uitgeroepen tot het Eerste Walvissensanctuarium van Europa door de Alianza Mundial de Cetáceos (wereldwijde alliantie van walvisachtigen).

Deze internationale erkenning versterkt de positionering van Santiago del Teide als een bestemming die zich inzet voor de ontwikkeling van unieke toeristische producten die ecotoerisme, duurzaamheid, respect en verantwoord walvistoerisme bevorderen. Dit dankzij bedrijven die lid zijn van het duurzaamheidscharter en in de jachthaven van Los Gigantes, actief zijn.

Een gevarieerde maritieme bevolking

Walvis- en dolfijnspotten is slechts een van de vele toeristische trekpleisters van deze gemeente in het zuidwesten van Tenerife. Hier woont een kolonie van meer dan 500 tropische potvissen, die zich verplaatsen in een gebied van 22 kilometer tussen de Vuurtoren van Rasca en de Punta de Teno. De Canarische Eilanden worden het hele jaar door bezocht door 26 van de meer dan 79 soorten walvissen en dolfijnen wereldwijd, waaronder dolfijnen, orka’s en blauwe walvissen.

Het hele jaar door genieten van walvissen

Wat deze ervaring nog specialer maakt, is dat je het hele jaar door kunt genieten van walvis- en dolfijnspotten, dankzij het milde klimaat van de regio. Dit klimaat staat bekend als een van de beste ter wereld, met een constante lenteachtige temperatuur gedurende alle 365 dagen van het jaar.

Project “Ecotur Azul”

Santiago del Teide neemt deel aan het project “Netwerk van gemeenten voor de uitvoering van de transnationale strategie van ecotoerisme door de creatie van thematische ecotoeristische producten” ECO-TUR2 MAC2/4.6c/394.

Het doel van dit project is de transnationale strategie van ecotoerisme uitvoeren door optimalisering en structurering van het ecotoeristische aanbod. Ook beoogt het de verbetering van acties voor het behoud en de bewustmaking van het natuurlijke en culturele erfgoed van het samenwerkingsgebied.

Dankzij dit project heeft de gemeente verschillende thematische ecotoeristische producten kunnen creëren, waaronder “Ecotur Azul”, dat alle activiteiten in het bevoorrechte maritieme gebied samenbrengt, zoals walvissen en dolfijnen spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…