Wandelen door historisch La Laguna

Wandeling historisch La Laguna

Wandeling historisch La Laguna

De wandeling door historisch La Laguna wordt aangeboden tussen 19 april en 29 september 2021 en vereist voorafgaande registratie om te kunnen deelnemen.

De voor het gebied verantwoordelijke burgemeester, Elvira Jorge, benadrukt dat het doel van dit initiatief is het rijke erfgoed dat buiten het door de Unesco tot werelderfgoed verklaarde gebied bestaat, meer bekendheid te geven.

De route van de Menceyes

Deze route telt verschillende bezienswaardigheden van cultureel belang, te beginnen bij de Plaza de Santo Domingo, vervolgens langs de Avenidas de Torriani en los Menceyes, om te eindigen in de wijk Gracia net voor de Ermita (kapel) de Nuestra Señora de Gracia en het landhuis Estévanez Borges.

Gedurende ongeveer twee uur zullen de deelnemers leren wat er is gebeurd tijdens de Slag van Aguere, waarbij de Guanchen en Castilianen vochten om Tenerife te behouden en te veroveren en kennismaken met het historisch patrimonium van La Laguna.

Deze nieuwe historische route is een aantrekkelijk, makkelijk toegankelijk en veilig, om lokaal, nationaal en internationaal toerisme aan te trekken.

Commerciële leven stimuleren

Tegelijkertijd wordt hiermee het commerciële leven gestimuleerd en de restaurantsector geactiveerd, sectoren die sterk zijn getroffen door de huidige coronacrisis.

Dit project, dat medegefinancierd wordt door het Europees Sociaal Fonds en de Arbeidsbemiddelingsdienst van de Canarische Eilanden via het NOE-COVID-programma, maakt het mogelijk twee personen in dienst te nemen als reisleiders om de historische rondleidingen te begeleiden, die georganiseerd worden volgens alle regels en veiligheidsaanbevelingen tegen de pandemie.

Hoe registreren?

Belangstellenden voor deze wandeling door de historie van La Laguna kunnen zich uitsluitend aanmelden via telefoonnummer 922 60 30 00, toestel 13172 (van 8u00 tot 14u00), of via E-mail tbarrom@lalaguna.es.

Behoudens door de gezondheidsautoriteiten aangegeven wijzigingen zullen de routes doorgaan van maandag tot en met vrijdag, van 10u00 tot 12u00, met uitzondering van de dinsdag, dan is het van 17u00 tot 19u00 uur.

Het vertrekpunt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de transfer naar het beginpunt van de route en terug is voor rekening van de deelnemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…