Herdenking aanval Santa Cruz

Admiraal Nelson - aanval Santa Cruz
foto: tenerifebybus

Herdenking aanval Santa Cruz door Admiraal Nelson

Zaterdag 26 juli vanaf 11u00 tot 21u00 wordt Santa Cruz omgevormd tot een oorlogsgebied, dan herdenkt men de Aanval van Admiraal Nelson op 25 juli 1797, waar de Britten een nederlaag kenden.

Die dag was er de landing van de Britse troepen onder leiding van Admiraal Horatio Nelson, die tijdens deze veldslag zijn rechterarm kwijtraakte.

La Alameda del Duque de Santa Elena, la Calle de La Noria, la Plaza de la Iglesia de La Concepción, la Plaza Isla de la Madera en de aangrenzende straten worden de setting van de historische weergave van de  “Gesta del 25 de Julio 1797“.

Onder leiding van Javier Gorostiza, voorzitter van de vereniging “La Asociación Histórico-Cultural Gesta 25 de julio de 1797“, wordt er vanaf  ’s morgens een 18de eeuws kamp gebouwd nabij de Plaza de España (La Alameda). In de namiddag kan men de “strijd” volgen in de omgeving van La Noria en la Iglesia de la Concepción.

Om 13u00, en vanaf 15u00 worden er elk uur kanonschoten afgevuurd.

Deze belangrijke overwinning van de Canariërs op de Britten wordt jaarlijks herdacht in Santa Cruz en wordt gevierd met tal van nevenactiviteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…