Tenerifiaanse wijn gekozen als beste van de Canarische Eilanden

Alicia Vanoostende geeft prijs Beste wijn Canarische eilanden 2020
Foto: Gobcan

Zoete witte Tenerifiaanse wijn winnaar

Brumas de Ayosa Malvasía, een zoete aromatische wijn uit Güímar (Tenerife), gekozen als beste wijn van de Archipel tijdens de Concurso Agrocanarias 2020.

Brumas de Ayosa Malvasia

Brumas de Ayosa Malvasía aromatisch zoet, geproduceerd door SAT Viticultores Comarcal Valle de Güímar (Tenerife), met de Denominación de Origen Protegida Valle de Güímar (D.O.), kreeg de prijs voor Beste Wijn van de Canarische Eilanden 2020.

Dit werd aangekondigd door de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Alicia Vanoostende, en door Juan Manuel Plata, directeur van het Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria (ICCA).

Ook kondigde Alicia Vanoostende aan dat de ICCA “werkt aan een campagne om de Canarische wijnen te promoten”.Deze 20e editie van de officiële Agro-Canarische wijnwedstrijd 2020 telde 173 wijnen van de 11 D.O.’s op de eilanden.

Wijnen van Tenerife deden het goed

De wijnen van Tenerife deden het inderdaad erg goed in de wedstrijd, met de speciale onderscheiding voor Beste Beeld en Presentatie die naar de witte wijn Presas Ocampo, een Viticultura San Juan SL, D.O. Tacoronte-Acentejo gaat.

De Gouden medaille en Beste Organische wijn van de Canarische Eilanden 2020 ging naar een droge witte Tierra de Frontos van Mesur S.L., D.O. Abona.

De Grote Gouden Medaille en de Beste Wijn gekozen door de wijnmakers van de Canarische Eilanden ging naar de zoete Ainhoa-wijn van C.B. Bodegas Balcón in La Laguna, D.O. Islas Canarias.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…