Binnenkort versoepeling dragen mondmaskers

Binnenkort versoepeling dragen mondmaskers, vrouw doet mondmasker af
Binnenkort zonder mondmasker ??

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Binnenkort mogelijke versoepeling dragen mondmaskers

Fernando Simón, directeur van het Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES), heeft verklaard dat het zeer waarschijnlijk is dat binnenkort het gebruik van mondmaskers buitenshuis kan versoepelen, gezien de goede vooruitgang van de vaccinatiecampagne en de epidemiologische situatie.

Hoewel hij geen specifieke data heeft genoemd, heeft Fernando Simón aangegeven dat de versoepeling van de maatregelen niet ver meer weg kan zijn. Binnen een maand zullen wij beschikken over immunisatie-cijfers die ons in een zeer gunstige situatie plaatsen om te kunnen versoepelen, op voorwaarde dat andere maatregelen worden gehandhaafd.

We moeten stap voor stap gaan.

Hij wees er echter op dat de tijd nog niet rijp is: “Wij hebben nog steeds geen incidentie, noch vaccinatiegraad, noch een voldoende hoge immuniteit in de gemeenschap om de persoonlijke beschermingsmaatregelen te versoepelen”.

Wanneer alle autonome gemeenschappen een IA14 lager dan 150 gevallen per 100.000 inwoners tellen, zou men deze versoepeling kunnen invoeren, volgens de epidemioloog.

De Canarische eilanden hebben momenteel een IA14 van 81,94 wat ruim onder de grens van 150 valt.

In die zin voorspelde hij dat “het mogelijk is” dat “sommige van de maatregelen op het hele grondgebied kunnen worden toegepast”, zoals de versoepeling van de maskers in openlucht. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…